Junák - český skaut, Skautský institut, z.s.


Vzdělávání a výzkum Regionální a komunitní rozvoj

Klub podporovatelů Skautského institutu v Plzni

Skautský institut v Plzni na Americké 29 je komunitní prostor nejen pro skauty, ale pro všechny aktivní lidi, kterým není lhostejný veřejný prostor a svět kolem nás. Čas a nadšení zapojených dobrovolníků nicméně nestačí na vše. Proto vytváříme Klub podporovatelů: společenství lidí, kteří souzní s našimi hodnotami, chtějí podporovat naši činnost a stávat se její součástí.

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Již od roku 2016 pořádá Skautský institut v Plzni různé vzdělávací a kulturní akce oslovující rozmanité publikum. Dlouho mu však chybělo vlastní zázemí, takže pořádal své akce zejména po kavárnách či ve vypůjčených prostorech.
Díky vstřícnému přístupu města se týmu plzeňského Skautského institutu podařilo ve spolupráci s okresní radou Junáka a Plzeňským centrem filozofie a umění získat prostory v samotném centru západočeské metropole. Od 16.9.2019 tak Skautský institut v Plzni působí na adrese Americká 29.

Jedná se o prostor plný skautingu, potkávání, seznamování, respektu, poučení a objevování. Prostor, který je určen zejména těm lidem, kteří chtějí zlepšovat svět. Cílem Skautského institutu je vytvořit oázu klidu a pohody v centru Plzně, místo pro kultivovanou diskuzi, rozšiřování obzorů a šíření skautských myšlenek.

Je toho před námi ještě hodně. Rádi bychom do Skautského institutu na Americké 29 pořídili další vybavení (např. vyměnili světla a koupili knihovnu) a zároveň bychom chtěli vylepšit jeho nejbližší okolí (zejména průchod, kterým se do institutu vchází). Každý dar nás na naší cestě posune blíže k těmto cílům. Moc Vám děkujeme za Vaši podporu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu