Bez mámy, z.s.


Humanitární pomoc Rozvojová spolupráce

Studna v Mahangu pro sirotky i vesničany

Čistá voda ve vyprahlém Mahangu je sen každého obyvatele. Sirotci v Centru mají už jeden velký rezervoár na dešťovou vodu, ale to na celý rok nestačí. Studna by vyřešila otázku, kde celoročně získávat kvalitní pitnou vodu nejen pro děti z Centra, ale také pro další obyvatele Mahanga. Aby vůbec mohla studna vzniknout, je potřeba udělat průzkum. Přispějte, prosíme, na průzkum vrtu (celkem potřeba 20000 Kč) a až najdeme vhodné místo, studnu pro sirotky i obyvatelé Mahanga postaví mezinárodní organizace The Missionaries of Africa.

vybíráme od 27.8.2019

První studna v Mahangu

Přispějte na výzkum vrtu a až najdeme vhodné místo, tak studnu pro sirotky i vesničany postaví The Missionaries of Africa.
31 000 Kč
vybráno 155 % z 20 000 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V Mahangu trvá období dešťů s intenzivním pršením maximálně 4 měsíce. V Centru pro sirotky se něco z vody podaří zachytit pomocí 49 kubíkové nádrže, která byla dostavěna v roce 2018. Avšak pro 35 obyvatel Centra v ní není dostatek vody na celý rok. Nehledě na to, že skladovaná voda postupně ztrácí na kvalitě a později je vhodná spíš jako užitková.

V samotné obci vede sice vodovod, ale jeho kvalita i kvalita vody v něm je velmi špatná. Vodovod mnohdy nefunguje po celé týdny. Tahle voda slouží k praní, úklidu, ale i k vaření nebo dokonce k pití. Nejčastějším onemocněním v oblasti Mahanga je právě Tyfus - není divu proč.



Nápad vyvrtat studnu máme už dlouho, ale neodvážili jsme se pustit do tak finančně náročného projektu sami. Díky partnerům projektu The Missionaries of Africa máme naději, že se VRT STUDNY podaří. Jejich dotace pokryje veškeré náklady na vyvrtání studny i záležitosti okolo. Naše finanční spoluúčast jsou náklady na průzkum vrtu v hodnotě 20 000 Kč.

Studna by měla sloužit jak obyvatelům Centra pro sirotky (dětem, vychovatelům a dobrovolníkům), tak vesničanům z Mahanga.
Pomozte nám, prosím, zprostředkovat pitnou vodu tam, kde jí mají nedostatek.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se studna zadaří, je tam moc a moc potřebná! A vlastně, vše ať se vám daří :) .
Zdraví Kalolo (z let 2009 a 2012)

Karel Kratochvíl
1 000 Kč