Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Neurostimulátor pro Terezku

Díky Vašim darům zakoupíme rehabilitační pomůcku - neurostimulátor Walkaid pro osmiletou Terezku z Chrastavy.

vybíráme od 26.8.2019

Neurostimulátor pro Terezku

Díky Vašim darům zakoupíme rehabilitační pomůcku - neurostimulátor Walkaid pro osmiletou Terezku z Chrastavy.
127 000 Kč
vybráno 100 % z 127 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dnes již osmiletá Terezka z Chrastavy intenzivním cvičením úspěšně bojuje proti postupujícímu zdravotnímu omezení končetin (spastická triparesa). Terezka pravidelně rehabilituje a cvičí. Walkaid už si dívka dvakrát vyzkoušela a efekt byl znát již po několika dnech pravidelného užívání a následně se udržel i nějakou dobu po sundání.


Terezka neměla i přes naše rodičovské nadšení zrovna lehký start do života. Když se narodila tři měsíce před termínem porodu, myslela jsem si, jak je to skvělé, protože ji budu moci o to dříve objímat. Fakt, že se mi tím možnost objetí o tu dobu jen prodlouží a realita, která z toho plynula, mi v té době vůbec nedocházela. Prognózy lékařů nebyly vůbec dobré, ale jejich podpora v našem úsilí, udělat maximum, aby předčasný porod poznamenal Terezku co nejméně, byla výborná. Poctivě jsme cvičily a hledaly sebemenší cestičky a možnosti, jak těžký vstup změnit a následnou dřinu zhodnotit. 
Dvakrát ročně jsme spolu na měsíc v léčebně, doma denně cvičíme a Terezka je po dvou korekčních operacích a mnoha hodinách rehabilitace schopna dosti činností jako děti v jejím věku. Sice s omezeným výkonem a možnostmi, ale nenechá se i přes svůj handicap odradit a zároveň nás to všechny učí nejen trpělivosti, ale i síle se z každého pádu zvednout a jít dál. Když nám byl nabídnut walkaid, bylo rázem pádů méně a jakoby zázrakem i tělo začalo na tuto stimulační pomůcku reagovat celkovým zlepšením. A když vidíte ty rozzářené dětské oči při dalším z úspěchů, ani na minutu ničeho nelitujete a víte, že to má smysl. 
Maminka Terezky
 

Celková částka na pořízení pomůcky je 127 000 Kč.
Závodníci ČEZ Jizerská 50 přispěli částkou 115 700 Kč.
Sbírka probíhá ve spolupráci s ČEZ Jizerská 50.

Děkujeme za Vaši pomoc a dobrou vůli. Chcete vědět, jak Vaše dary pomáhají? Příběhy podpořených lidí najdete na stránkách Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu