Divadelní společnost K4, z.s.


Sociálně znevýhodněné skupiny

BEZPEČNÁ A DŮSTOJNÁ PRACOVNÍ MÍSTA V NÍZKOPRAHOVÉ DÍLNĚ METRÁŽ

Pomozte nám pro ženy v sociální tísni, které navštěvují naši dílnu, zajistit do konce roku 2019 bezpečná pracovní místa a důstojnou odměnu za jejich práci.

vybíráme od 8.8.2019

CHCI PODPOŘIT BEZPEČNÁ A DŮSTOJNÁ PRACOVNÍ MÍSTA V NÍZKOPRAHOVÉ DÍLNĚ METRÁŽ

47 311 Kč
vybráno 78 % z 61 000 Kč

přispělo

31 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Chceme ženám, které navštěvují naši dílnu, zajistit do konce roku 2019 bezpečná pracovní místa a dát jim za jejich práci důstojnou odměnu. V naší nízkoprahové dílně Metráž pracují ženy různého věku, které jsou v nelehkých životních situacích. Jsou ohrožené chudobou, sociálním vyloučením, násilím i bezdomovectvím. Metráž je pro ně místem, kde mohou v hájeném prostředí pracovat, rozvíjet se, sdílet své radosti i starosti a učit se novým dovednostem. Naše dílna funguje jako sociální podnik, vyrábíme módu, šperky a doplňky. Narozdíl od běžně fungujících komerčních subjektů, však pracujeme se ženami, které nejsou kvalifikované - právě rozvoj jejich kvalifikace je jedním ze základních cílů naší práce. Proces výroby se tak ovšem stává z hlediska komerčního méně efektivním a nákladnějším. Proto potřebujeme Vaši pomoc. Finanční prostředky použijeme na pokrytí tří základních položek nákladů, které ženám v naší dílně zajišťují bezpečná a důstojná pracovní místa: 

1) NÁJEM DÍLNY, 
2) PRAVIDELNÉ PRACOVNÍ SUPERVIZE, 
3) FINANČNÍ BONUSY, KTERÉ VYPLÁCÍME ŽENÁM ZA DOBŘE ODVEDENOU PRÁCI.


NÁJEM DÍLNY DO KONCE ROKU 2019 - činí 25.000 Kč
Naše malá dílna v historickém domě na Novém Městě v Praze je pro ženy, které k nám chodí pracovat, často jedním z mála míst, kde prožívají klid. Přichází sem nejen za prací, ale mohou si tady udělat také čaj, kávu, jednou týdně dostanou potravinovou pomoc, mohou se tu umýt. Bezpečí a klid jsou pro většinu z nich velmi důležité, protože žijí na azylových domech, ubytovnách, pobývají v nízkoprahových centrech, kde je velké množství lidí, neklid, ruch a často se tu objevují konflikty. Naopak u nás v dílně jsou součástí malého kolektivu, kde je prostor pro individuální přístup a navazování vztahů.

PRACOVNÍ SUPERVIZE DO KONCE ROKU 2019 - činí 6.000 Kč
Pravidelně jednou do měsíce přichází do naší dílny zkušená terapeutka a supervizorka, která nám pomáhá chápat naše pracovní vztahy, v nichž přirozeně dochází někdy k nedorozuměním a neshodám. V rámci supervizí však řešíme nejen pracovní proces, ale také případné osobní problémy, které si ženy s sebou do dílny přinášejí a ovlivňují naši společnou práci. Supervize jsou pro celý náš pracovní kolektiv velmi důležitým časem, kdy se učíme komunikovat, poznávat se, chápat se, naslouchat si a řešit neshody kultivovaným způsobem - nemalou měrou přispívají ke tmelení našeho týmu a k lepšímu fungování naší dílny.


FINANČNÍ BONUSY PRO ŽENY V DÍLNĚ DO KONCE ROKU 2019 - činí 30.000 Kč
Bonus vyplácíme pravidelně ženám, které u nás pracují, za kvalitně odvedenou práci. Snažíme se je tak motivovat, aby pracovaly pečlivě, spolehlivě, zodpovědně i výkonně. Tím zvyšujeme jejich předpoklady uplatnění na volném pracovním trhu. Tyto prémie nám umožňují ocenit je za kvalitně odvedenou práci a významně přispívají k důstojnému odměňování našich pracovnic. Peníze, které si u nás ženy vydělají, často využívají na pokrytí životně důležitých nákladů jako jsou léky, různé zdravotnické pomůcky (inkontinenční pleny, jehly do inzulínového pera apod.), dietní potraviny, jízdné, v zimních měsících jsou to také potřeby na vytápění (dřevo, brikety, trubky ke kamnům apod.).

Více o nás na: www.metrazdesign.cz, FB/metrazdesign, IG/metrazdesign

 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Moc děkujeme za první dary:))). Je to fajn a povzbuzující. Díky

Založení projektu

Diky za vse, co delate. Jste mi inspiraci..

Jana M.

Skvělý projet! Krásné výrobky! Držím palce!!! 🌠

Dárce

Díky, že děláte krásnou práci!

Apolena Vondrášková
300 Kč

Fandím.

Markéta Čejková
500 Kč

Přeji všem krásný život plný úsměvů a lásky :)

Nikola Valtošová

Dobrý den, moc vám fandím a věřím, že i můj příspěvek vám pomůže realizovat vše tak, jak chcete. Ať se vám daří!
Zuzana V.

Zuzana Vávrová
1 000 Kč

Projekt, ktorý si zaslúži podporu. Držím palce!

Katarína Bohušová

Držím moc palce!

Kateřina Šachová
500 Kč