FOKUS Tábor, z. s.


Sociálně znevýhodněné skupiny Zdraví

FOKUS Tábor - terénní péče pro lidi s duševním onemocněním

FOKUS Tábor poskytuje službu "Komunitní tým" lidem s vážným duševním onemocněním. Ročně ji využije více než 200 lidí na Táborsku a Jindřichohradecku. Co si pod tím vlastně máte představit? Co to je "terénní"? Komunitní tým a terénní péče znamená, že za vámi přijde domů, že přijde tehdy, kdy ji potřebujete, a že se přizpůsobí tomu, co potřebujete. Nevytrhne vás z domácího prostředí a snaží se vám pomoci tam, kde chcete být a podpořit vás v tom, abyste to příště zvládli buď sami, nebo s pomocí okolí, které vás přijímá za sobě rovného. Je to podpora, která vede k zotavení člověka. Pokud se rozhodnete podpořit tento projekt, pomůžete nám tuto péči zajistit.

vybíráme od 30.7.2019

FOKUS Tábor - terénní péče pro lidi s vážným duševním onemocněním

52 200 Kč

přispělo

16 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
FOKUS Tábor poskytuje službu "Komunitní tým" lidem s vážným duševním onemocněním.  Ročně ji využije více než 200 lidí na Táborsku a Jindřichohradecku. Co si pod tím vlastně máte představit? Co to je "terénní"? 

Komunitní tým a terénní péče znamená, že za vámi přijde domů, že přijde tehdy, kdy ji potřebujete, a že se přizpůsobí tomu, co potřebujete. Nevytrhne vás z domácího prostředí a snaží se vám pomoci tam, kde chcete být a podpořit vás v tom, abyste to příště zvládli buď sami, nebo s pomocí okolí, které vás přijímá za sobě rovného. Je to podpora, která vede k zotavení člověka. Pokud se rozhodnete podpořit tento projekt, pomůžete nám tuto péči zajistit.  

Komunitní tým je registrovaná sociální služba, která se zaměřuje na řešení obtíží lidí s vážným duševním onemocněním. Ty jsou zpravidla spojeny se zhoršením zdravotního stavu případně návratem po dlouhodobé hospitalizaci, mohou to být ale také finanční potíže, bytové problémy, problémy ve vztazích, péči o domácnost nebo sebe sama a často obtíže související se sociálním vyloučením a izolovaností. Valná část podpory se odehrává v místě bydliště klienta, pracovníci ale jezdí za klienty i do nemocnic. 

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.