Liga na ochranu zvířat ČR místní organizace Olomouc


Zvířata

Stařičký kokřík Bady

Bady je starší, hrozně hodný kokřík, který se do útulku dostal v žalostném stavu. Trpí opakovanými záněty uší, nevidí, ale přesto si dokáže užívat života.

vybíráme od 15.7.2019

Stařičký kokřík Bady

Bady je starší, hrozně hodný kokřík, který se do útulku dostal v žalostném stavu. Trpí opakovanými záněty uší, nevidí, ale přesto si dokáže užívat života.
45 545 Kč

přispělo

139 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jak by asi vypadal Badyho výslech?
Ke své osobě uvádím, že jsem jedenáctiletý, hrozně hodný, kokří matador. V současné době bydlím v psím útulku LOZ Olomouc na adrese Neředín 726, Olomouc, kde si také přebírám poštu, kdyby mi chtěl někdo z vás třeba něco poslat. Telefon na mne je 583210759.

Ještě nedávno jsem bydlel jinde, ale posledních pár let jsem měl zdravotní problémy, které nikdo neřešil. Měl jsem takový zánět v uších, že smrděly i na fotce a když jsem se otřepal, byl hnis všude kolem. Moc to bolelo, ale páníčci si toho ani nevšimli. Také mi z očí začaly růst takové patvary, věděl jsem to, ale naštěstí jsem neměl zrcadlo, protože bych se pak asi každé ráno vyvrátil, kdybych to viděl. Navíc, jsem postupně vidět přestával. Když si doma konečně všimli, v jakém stavu jsem, tak se rozhodli, že mne nechají utratit. Já jsem chtěl ale žít, tak jsem radši zdrhnul a šel hledat štěstí jinde.
V tom úporném vedru jsem bloudil světem, polohluchý a téměř slepý a myslel jsem, že nakonec stejně umřu, navíc sám a hladový. Nakonec mi však můj anděl strážný poslal zachránce, který mne našel, předal policejní hlídce a ta mne odvezla k tetám do útulku. Navíc tito policisté začali hledat mého páníčka, aby na něj mohli podat oznámení na zanedbání mé péče. No, ale zpět k mému příběhu. Tety v útulku, když mne viděly, tak myslely, že budu za chvilku mrtvý. Byl jsem tak zesláblý, že jsem nemohl pořádně vstát. Tak mne naložily a jely se mnou k paní doktorce, která mě proklepla od hlavy až po ocas a zjistila, že ještě fakt neumřu. Zprávu vám přikládám v příloze. Nicméně jsem dostal milion kapiček do uší a dva miliony kapiček do očí, takže tety v útulku by teď potřebovaly na dalšího zaměstnance jen na to, aby mi mohl celý den něco někam kapat.
Můj bývalý páníček se nakonec našel a začalo se řešit mé oficiální odebrání. Jenže vzhledem k tomu, že se tety v útulku bály, že odebrání nebude hned a měly strach, že si pro mne páníček přijde a než mu mě někdo odebere, tak mne nechá opravdu utratit, přesvědčily jej, aby se mne vzdal. Že tak sice veškeré náklady na léčbu půjdou na vrub útulku, ale s tím snad pomůžou dobří lidé a já budu v bezpečí.

Stále hledám nový domov, ale dokud jej nenajdu, budu bydlet tady v útulku, ve své kójičce s podlahovým topením, budu chodit na procházky s hodnými venčícími tetami a do výběhu. Pomůžete mi s "nájmem" za energie a léčbu? 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Asi není nic těžšího než muset sebrat všechnu svoji sílu, zahodit své ego, nechat do sebe proniknout tu nejsvíravější bolest a s pokorou pustit někoho, koho máte rádi na jeho pouť mimo tento svět. Na tento pocit se nedá zvyknout a zdá se mi, že čím je člověk starší, tím jsou tyto odchody bolestnější...

Pan kokřík Bady mi každý den ukazoval svou sílu, odhodlanost a to, že tím, že pes ochluchne a oslepne jeho radost ze života nekončí. Měl být u nás jen do doby, než najde opravdový domov, ale věřím, že za těch pár měsíců, co tu byl, měl stejně jako já pocit, že jej našel právě tady. Každé ráno nás po probuzení vítal veselým vrtěním, stejně tak, když na nás narazil při zkoumání zahrady. Bylo to jako odměna za tu péči a lásku, kterou jsme se mu snažili dát. Když se objevili zájemci, tak jsem měla dost obavy, zda neztropím hysterickou scénu a nikomu jej nedám a doufala jsem, že je odradí množství jeho léků. Byl to úžasný PAN pes, snášenlivý ke všemu živému a možná i proto se jeho dvorní společnicí stala stará kachna, která jej pronásledovala, kdykoli vyšel ven. I tu vítal veselým vrtěním ocásku. Měli jsme velké plány, jak nás bude hlídat při našem řádění na zahradě, jak nám statečně pošlape všechny nově zasazené kytky a jak za ním budou pochodovat malá káčata, jak za velkým taťkou a my se budeme děsit, že je ve své sleposti zašlápne.

Budete mi moc chybět pane kokr, hlavně to vítání, když jsem přišla z práce. Napřed velké vrtění, pak sis sedl a já jsem tě objala. I když si neviděl a neslyšel, stejně si poznal, že jsem doma. Budu si tě navždycky pamatovat jako největšího bojovníka s osudem, jakého jsem dosud poznala. Kdybych mohla vrátit čas, tak udělám jinak pouze jednu věc – vezmu si tě domů dřív. Bylo mi ctí kamaráde a i když to bolí, tak jsem ráda, že jsem tě právě já doprovázela na tvou poslední cestu, protože vím, že i ty bys to nechtěl jinak.

Založení projektu

Bady moc ti přeji at je ti lépe, chlapečku,to zvládneš ❤

Daniela Dvořáková
500 Kč

❤️

Eva Míšová
200 Kč

Hodně štěstí Bady…..

Sylva Píšová
300 Kč

Doufám že to Badymu pomůže a že najde lepšího pána než měl.

Petr Šudoma
2 000 Kč

Bady drzim ti pesti aby jsi se brzy uzdravil a nasel hodnou novou rodinu .

Marcela Palatkova
500 Kč

Pejskovi na očička💞

Pavlina BOLECHOVA
200 Kč

Pro Badíka🐾🐾

Marcela Gašparová
500 Kč

Držím pěsti a ať si brzy fit, Badíku!

Petra Vyoralová
200 Kč

Doufáme,že to Badymu pomůže zdravotně a že najde konečně i dobrého milujícího páníčka.

Andrea Bílková
500 Kč

Držím palečky.

Janetta Konečná
300 Kč