EWSC Praha, z. s.


Lidé s postižením Sport a volný čas

Sportovní elektrický vozík pro Ivu

Deset let hry Powerchair Hockey a dost! Ivy sportovní vozík, využívaný deset let pro sport zvaný Powerchair Hockey nebo také florbal na elektrických vozících, vypovídá službu. Kapitánka týmu nejúspěšnějšího českého týmu Jaguars Praha, se kterým dosáhla na 5 mistrovských titulů, a taktéž dlouholetá členka Reprezentace ČR v Powerchair Hockey ovšem se sportem ještě končit nehodlá. Pomozme jí v její snaze si pořídit vozík nový!

vybíráme od 8.7.2019

Pomozme Ivě k novému vozíku!

S novým vozíkem k dalším sportovním úspěchům a zážitkům nejen pro Ivu, ale i pro tým Jaguars Praha a reprezentační družstvo ČR v Powerchair Hockey.
115 000 Kč
vybráno 144 % z 80 000 Kč

přispělo

51 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
S Powerchair Hockey se Iva seznámila při studiu na střední škole. Kolektivní sport ji vždy lákal, jenže od dětství je upoutána na invalidní vozík díky vrozené spinální amyotrofii (slábnutí všech svalů), a proto zůstávalo dlouho jen u přání. Ovšem když se v Česku objevil florbal na elektrických vozících, tak se jí splnil sen. Florbalu, jedinému dostupnému sportu pro lidi s tak závažným postižením, se věnuje již od roku 2002, kdy hrála za SK Akáda Janské Lázně. V roce 2005 po svém prvním Mistrovství Evropy v Itálii přestoupila do svého nynějšího týmu JAGUARS Praha.
I přes svůj hendikep může hrát díky tzv. téčku nebo-li t-stick hokejce - speciální hokejce upevněné k vozíku. Umění hráče s t-stickem spočívá právě v umění ovládání vozíku, což je v jistém stupni omezeno jeho technickými možnostmi. A právě proto si v květnu 2009 pořídila speciální elektrický vozík, který používá výhradně jen na sport. Za svou sportovní "kariéru" tak mohla nasbírat i mnohá individuální ocenění.

Po deseti letech je ovšem současný vozík na pokraji své životnosti. Aby mohla Iva pokračovat ve sportu, jež má tak ráda a věnuje se mu celých 17 let, je potřeba vozík nový. Jako nejvhodnější náhradu, která by splňovala požadavky vůči jejímu zdravotnímu stavu, výkonu pro sport a také jeho dostupností, si Iva po vyzkoušení vybrala sportovní elektrický vozík Pride Quantum 1121 EDGE v celkové ceně 165 500,- Kč. Díky příspěvku 30 000,- Kč od Nadace Konto Bariéry a 55 500,- vlastním úsporám Ivy zbývá nastřádat 80 000,- Kč. Finance vybrané nad rámec sbírky se použijí na úpravu vozíku (ochranný rám a držák T-stick hokejky), případně na snížení doplatku Ivy.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ivanko, jsi rodinné zlato a velká bojovnice. 🍀🍀🍀

Mirka Kopáčková
4 000 Kč

Moc Vám Ivo fandím ! Jste úžasná!!

Ljuba Slavíková
1 000 Kč

Hodně vstřelených branek!

Aleš Zemek
15 000 Kč

Hodně sportovních úspěchů.

Markéta Albrechtová

Ať se daří! Daniela+Jarda Houček

Daniela Musilova

Přeji mnoho úspěchů :)

Mariana Daňková
1 000 Kč

Prejeme moc uspechu Jaguarum☺

Barbora Nekolna

Na sportovní vozík

Helena Lacinova
500 Kč

Ať ten novej slouží ještě líp než tenhle.

Miroslav Bruna
300 Kč