Potravinová banka Praha a Středočeský kraj, z.s.


Kultura, umění a historie

13. ročník krajanského festivalu v Praze

Krajané žijící po generace v zahraničí nezapomínají na své kořeny, učí své děti česky, uchovávají české kroje, zvyky a tradice a jsou velkými vlastenci. Mají krajanské spolky, kde zpívají české písně, tančí české tance a slaví české vánoce, velikonoce,...A celý rok se těší, že nacvičí něco skvělého, co nám předvedou v České republice na Krajanském festivalu, kam jezdí už 12 let. Pojďme podpořit 13. ročník .

vybíráme od 18.6.2019

13. ročník krajanského festivalu v Praze

Krajané z celého světa přijedou v září do Prahy, aby nás strhli svým ryzím vlastenectvím. Budou tančit v lidových krojích české tance, zpívat české písně a radovat se, že jsou v zemi svých předků. Dejme jim k tomu prostor.
0 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
  • Krajané ve svých spolcích, ať už je to v Chorvatsku, Ukrajině, Americe, nebo v Austrálii , pravidelně celý rok nacvičují něco z českého folklóru, co by mohli na festivalu předvést. Současně se těší na to, že se setkají s krajany z celého světa, že budou moci navštívit zemi svých předků, že naváží nová přátelství a získají pro své aktivity novou inspiraci. Když jsme s festivalem začínali , přijížděli jen krajané senioři a stýskali si, že mladí lidé u nich nemají o české tradice už zájem, že krajané vymřou. Ale postupně začal stoupat zájem mladých lidí a dnes už je festival především mládežnickou akcí. Pomohl přivést mladé lidi k zájmu o českou řeč a kulturu . Jsme za to moc rádi a chceme jejich úsilí podpořit, jen nemáme na tuto akci žádné dotace a bez peněz zorganizovat nelze. Letos přijedou krajané 27.9. a vystoupí ve dnech 28. a 29.9.v Praze. Pojďte je podpořit. Milují naši zemi, ačkoli v ní nežijí.
     

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu