KŘÍDLENÍ nadační fond


Lidé s postižením Sport a volný čas

Beskydský tučňák

Na běžkách a díky pobytu v Beskydech umožňujete dětem překonávat další hranice!

vybíráme od 18.6.2019

Beskydský tučňák

50 000 Kč na zimní tábor pro děti s mentálním postižením
0 Kč
vybráno 0 % z 50 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Oříšek z.s. se věnuje dětem a jedincům se zdravotním postižením- mentálním postižením a autismem. Organizujeme pro ně a jejich rodiny soutěže, příměstské tábory i  tematicky zaměřená odpoledne. Snažíme se zapojovat je do běžných sportovních aktivit. Loni jsme se zaměřili na plavání a letos na běžkování. Běžky a vybavení jsme již v minulosti získali také díky KŘÍDLENÍ nadačního fondu...náš projekt nyní posouváme dále - do Beskyd!

Naše děti s mentálním postižením potřebují velkou podporu, aby mohly zažívat to, co ty zdravé. Pomocí sportu rozvíjí své pohybové schopnosti, koordinaci a překonávají vlastní hranice. Současně udržuje váhu, díky lékům s ní u nás bývají problémy. Už jsme absolvovali 3 jednodenní výjezdy na hory a vidíme velké pokroky. Chceme v motivací a pohybu pokračovat i v zimě. Během pětidenního pobytu budou mít děti intenzivní kurz běžeckého lyžování a v závěru týdne snad zvládneme i nějaký výlet po okolí. Bonusem je čas strávený na horách a čerstvém vzduchu.

Pobytu se bude účastnit 18 dětí s mentálním a kombinovaným postižením a autismem ve věku od 6 do 19 let. Zdravotník a dozor je nutný 24 hodin denně. Péči zajišťuje  tým 10- ti zkušených pedagogů, na které jsou děti zvyklí. No a potřebujeme trpělivého instruktora...který tučňáky na běžkách ustojí i rozhýbe !

Křídlící podpora pro nás znamená dofinancování ubytování dětí, pedagogického doprovodu a zajištění dopravy. 

200 Kč = příspěvek na noční službu a zdravotníka za hodinu

500 Kč = příspěvek na cestovné za osobu a pobyt

650 Kč = náklady na speciálního pedagoga na 1 den

4550 Kč = běžecký instruktor na celý týden

Celkově potřebujeme na tento pětidenní zimní zážitkový a ozdravný pobyt částku 50 000 Kč. A pokud náhodou již Vaše vyrostlo z běžeckých bot, lyží a nebo hůlek do 160 cm budeme rádi pokud darujete. Děkujeme, že v tom lítáte a běžkujete s námi !



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu