Spolek na ochranu opuštěných zvířat


Osvěta a poskytování informací Zvířata

Kampaň proti množírnám MŮŽE SE TO STÁT I VÁM

Kampaň Může se to stát i vám, má za cíl seznámit veřejnost s praktikami množitelů psů a poradit, jak nekoupit štěně z množírny. Spuštěna byla v letošním záři a videospoty zatím zhlédlo víc než 800 000 lidí. V říjnu 2018 jsme byli oceněni titulem PROJEKT ROKU. Pro pokračování kampaně proti množírnám, potřebujeme i vaši podporu.

vybíráme od 12.6.2019
5 170 Kč

přispělo

6 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Kampaň Může se to stát i vám popisuje případy psů z množírny, které se skutečně staly. Kampaň sestává mimo jiné z videošotů promítaných na LED obrazovkách v Praze, Brně a Olomouci a na sociálních sítích. Dále z plakátové kampaně v celé ČR, nosičích na nádražích v Praze, středních Čechách a Brně a v příměstské dopravě tamtéž. Spot promítán v nemocnicích a zdravotnických zařízeních v různých místech v celé ČR.
Co jsou množírny?
 Feny zavřené v klecích či uvnitř objektů bez možnosti pohybu venku, bez veterinární péče rodí štěňata, dokud jsou toho fyzicky schopné. Ta jsou matkám odjímána často už kolem čtvrtého týdne života, aby se rychle prodala. Tato okolnost i nedostatečná strava feny se podepíší na fyzickém stavu i na psychice takového mláděte. Tato štěňata jsou většinou vystresovaná, často i geneticky poškozená nebo jinak zdravotně v nepořádku. Hrozí vysoké riziko, že budou trvale nedůvěřivá, nebo dokonce nepřátelská, velmi často nemocná, což znamená vysoké náklady na následnou veterinární péči. A bohužel není výjimečné, že také záhy umírají. Je to důsledek otřesných poměrů, které v psích množírnách panují. Postižených štěňat se následně majitelé zbavují usmrcením, pokud je vada zjevná, nebo se je snaží prodat jako zdravá.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu