Limity jsme my, z.s.


Lidská práva Životní prostředí

Podpoř konec doby uhelné - přispěj na Klimakemp!

Klimatická krize je tady. Sucha, povodně a další projevy extrémního počasí již dnes prohlubují příčiny chudoby, hladu a válek a ohrožují životy milionů lidí. Chceme-li zabránit nejhoršímu, musí fosilní paliva zůstat pod zemí. Klimakempy budují hnutí za bezodkladný konec doby uhelné. Přidejte se a podpořte letošní Klimakemp za uzavření špinavých uhelných elektráren a ukončení těžby uhlí.

vybíráme od 9.6.2019
136 532 Kč
vybráno 138 % z 99 000 Kč

přispělo

84 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Zachraňme klima, skoncujme s uhlím!

Změny klimatu jsou v současnosti největší hrozbou pro lidstvo. Pokud brzy nepřijmeme radikální opatření, podoba planety Země a života na ní se dramaticky zhorší už za života současných generací. Pokud nechceme riskovat budoucnost života na Zemi, musíme začít rychle snížovat emise CO2 a zásoby uhlí a dalších fosilních paliv musí zůstat pod zemí.

Česká republika místo toho dál provozuje flotilu starých špinavých uhelných elektráren, a žádný plán pro jejich uzavření dosud nemá. ČEZ plánuje prodej jedné z největších uhelných elektráren Počerady do špinavých rukou uhlobaronů Tykače a Dienstla, kteří jí chtějí provozovat další desítky let. Stejní uhlobaroni žádají o výjimku z evropských limitů znečištění, aby mohli prodloužit životnost elektrárny Chvaletice. Žádné výjimky už však nesmí být připuštěny a elektrárny musíme zavřít, pokud se chceme vyhnout katastrofálním dopadům změn klimatu.

Proto také u nás budujeme hnutí, jehož cílem je prosadit bezodkladný konec těžby a spalování uhlí. Klimakempy pomáhají spojit lidi, kteří se do něj chtějí zapojit: poskytují prostor pro neformální vzdělávání, síťování, sdílení skutečnosti a v neposlední řadě pro organizaci nenásilných akcí a tvořivých protestů, které poukazují na příčiny klimatické krize a žádají konec uhlí. Letošní - již třetí - Klimakemp se uskuteční právě v rámci kampaně za uzavření jedné z nejšpinavějších českých uhelných elektráren: Chvaletic na Pardubicku.

Podpořte jeho organizaci a přidejte se k nám od 27. 6. do 9. 7. na Klimakempu. Protože dokud nebude uzavřen poslední důl a poslední elektrárna: Limity jsme my!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Uhlí patří pod zem! Nemohla jsem tam být osobně, tak aspoň pomůžu takhle vzdáleně.

Radka Dobisíková
560 Kč

Jste skvělí, díky!

Miroslav Seiner
500 Kč

Nejsem zvědavý na výpočty o stoupající spotřebě energie. Dokud nevyužije Česká republika cesty solárních panelů na střeše každého domu a zavede politiku nízkoenergetických budov a všech svých investic s využitím zelené energie, vždy půjde při obhajobě uhlí (i jádra) i mocensko-ekonomické zájmy, proti kterým je nutné se bránit!
Díky za to, co děláte.

Ondřej Bárta
500 Kč

Žiaľ, nemohol som sa zúčastniť tento krát, no myslím že ste boli fantastickí! Tak vás teda pozdravujem z XR DK a snáď sa stretneme pri iných akciách. :-)

Miroslav Lakota
100 €

Uhlí patří pod zem a společně ho tam přinutíme zůstat!

Pavla Jenková
200 Kč

Děkuji za inspiraci!

Filip Bártek
500 Kč

na mrtvé planetě
Němcová, Destinová, Masaryk
slzy si otíráš
dá se to
srolovat, psát
žrát
v nejzazším případě

slova
tržní hodnota
HDP
monetární politika
budou už jen v básních

***

Díky moc za skvělý Klimakemp 2019! Vážím si dlouhodobé aktivity hnutí Limity jsme my a celoroční práce jeho členek a členů vč. účastnic a účastníků. Ať už se věnujete fundraisingu, čištění záchodů na Klimakempu nebo organizujete přímou akci – jste skvělí.

Petr Kalíšek

Nikola Bencova
350 Kč

Na snídani.

Michal
500 Kč

Všichni v elektrárně víme, jaké svinstvo vypouštíme a že je potřeba tuhle energetickou fosílii co nejdřív zavřít. Díky moc za všechno, co děláte, já a mnozí mí kolegové vám držíme palce!

Zaměstnanec elektrárny Chvaletice
1 500 Kč