KŘÍDLENÍ nadační fond


Lidé s postižením Zvířata

Okřídlený poník pro autisty

Děti i my sníme o poníkovi, pojďte ho s námi pořídit a pojmenovat!

vybíráme od 30.5.2019

Okřídlený poník pro autisty

50000 stojí poník pro hipoterapii
3 100 Kč
vybráno 6 % z 50 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
For Help-Autismus z.s. je zaměřen především na pomoc rodinám s dětmi s poruchou autistického spektra. Našim hlavním projektem je “Mazlení s koníkem”, probíhá od roku 2013. Na tuto terapii týdně přichází desítky dětí. Máme tři velké koně: Advokáta, Flaga, Lomikara a poníka Lojzu. V pronájmu máme další dvě kobyly: Sáru a Vatanku. Koně jsou pro děti velkým motivačním prvkem. Jízda pozitivně působí na tělo, péče o ně je učí nové dovednosti a napomáhá zlepšit komunikaci. Po pravidelných návštěvách jsou děti zrelaxované a vyklidněné. Pro koně je tento čas strávený s dětmi náročný jak po psychické, tak i po fyzické stránce. Naši čtyřnozí terapeuti sice trpělivě zvládají, ale nemůžeme je přetěžovat. 

Za pár měsíců budeme stěhovat na náš vysněný statek Modrého jednorožce - budujeme zde alternativní komunitní centrum s novými možnostmi pro celé rodiny i zdravé děti. Kromě koníků obohatíme nabídku o animoterapii, bylinkovou zahrádku a relaxační zázemí. Otevírá se nám nová etapa existence našeho spolku a těšíme se na příchod nových členů. Lojzík je nejmenší člen koňské rodiny a bude do výběhu potřebovat nového parťáka. S velkými kamarády kvůli bezpečnosti sdílet výběh nemůže. Proto všechno potřebujeme novou posilu našeho koňského týmu - laskavého “okřídleného” poníka.

Kdyby se nám společně podařilo získat finance - nejlépe na českého sportovního ponyho, můžeme navýšit terapie. Na větším zkušeném poníkovi s klidnou povahou, by se mohly děti učit samostatné jízdě. Pokud budeme všichni trpěliví, třeba v budoucnu budou moci i vyrazit na vyjížďku krásnou krajinou okolo statku.

Jakou podporu potřebujeme? 

  • 500 Kč znamená kování jednou za šest týdnů.
  • 2500 Kč pokryje měsíční náklady na jeho ustájení a krmení. 
  • 5000 Kč zaplatíme ročně za veterinární ošetření (očkování, odčervení, vitamíny) 
  • 20 000 Kč pořízení vybavení na jízdu (sedlo, ohlávka, uzdečka, podsedlová dečka, čabraka, čištění)
  • 45 000 Kč stojí náš vysněný poník  a za tuto darovanou částku Vám jako poděkování umožníme našeho poníka pojmenovat !
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Snad vyberete penízky brzy 😘

Blanka Fuceková
250 Kč