Maltézská pomoc, o. p. s.


Lidé s postižením Senioři

Nechceme, aby zůstali sami - dobrovolníci pomáhají

Není nám lhostejný život žádného člověka, není nám lhostejná bolest, trápení, těžkosti, postižení ani osamocení. Naše organizace usiluje nejen o odstranění materiální nouze, ale také o sociální, duševní a duchovní podporu člověka. Nechceme, aby lidé staří, nemocní nebo postižení zůstali sami, proto pomáháme nejen jim, ale odlehčujeme často v náročné péči také rodinným příslušníkům.

vybíráme od 23.5.2019
68 900 Kč
vybráno 14 % z 500 000 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dobrovolnické projekty patří mezi klíčové aktivity Maltézské pomoci, které se rozvíjejí ve dvanácti centrech České republiky. Aktuálně vzniká nové centrum v Černošicích.


Naši koordinátoři poskytují dobrovolníkům profesionální a lidské zázemí, tak aby mohli věnovat svůj čas potřebným osobám efektivně a smysluplně. Dobrovolníkům zajišťujeme úvodní zaškolení, metodické doprovázení, vzdělávání, supervize, pojištění a dlouhodobou podporu při jejich službě.

Mezi naše dobrovolnické projekty patří:
  • Pomoc osamoceným seniorům a osobám se zdravotním postižením ("Adopce seniorů")
  • Pomoc pečujícím při hlídání nemocných a zdravotně postižených
  • Sociálně-aktivizační programy pro děti, mládež a podporu rodiny
  • Dopisování s vězni
  • Mezinárodní setkání vozíčkářů na Velehradě
  • Dobrovolnictví v nemocnicích a zdravotnických zařízeních
  • Pomoc napříč generacemi (senioři pomáhají dětem)

Naši dobrovolníci za rok 2018 darovali druhým lidem celkem 15 021 hodin! Dohromady 571 dobrovolníků pomáhalo u 816 klientů.



Zapojte se i Vy a pomozte nám tvořit zdravou společnost, která není lhostejná. Připojte se k Maltézské pomoci jako dobrovolník a věnujte svůj čas službě druhým anebo podpořte naši činnost finančně. Pro zajištění nákladů ve všech třinácti dobrovolnických centrech nám schází pro letošní rok částka 500 000 Kč. Věříme, že díky podpoře lidí dobré vůle, jako jste Vy, se nám podaří potřebný obnos získat, abychom mohli nadále pokračovat v naší pomoci.

„To, co děláme, je méně než kapka v moři. Ale bez této kapky by tady něco chybělo.“ 

Matka Tereza





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu