Colliery SRDCEM z.s.


Lidé s postižením Sport a volný čas

Tréninky pro Kamilku na ROK!

Kamča (i když se to u ženy neříká - 45) se narodila s diagnozou Downův syndrom. Stále usměvavá holka, která nejen že sportuje... ale aktivně se o něj i zajímá. Sleduje sportovní utkání, fandí českým sportovcům a ráda čte, luští křížovky a sleduje TV kvízy. Kamilka do Colliery rodiny zapadla skvěle - po každém tréninku si dá "kopýtko = klasický CrossFit pozdrav" se svým trenérem Vláďou . #MaToSmysl #CollierySRDCEM

vybíráme od 26.5.2019

Tréninky pro Kamču na ROK!

Přispějte na tréninkové hodiny pro Kamilku. Holka - Dáma - Jejíž elán ji mnohý může závidět. Do všeho jde SRDCEM a s úsměvem - žádná výzva ji není dost velká - také i díky Vašemu příspěvku bude dál na sobě makat a třeba i trénovat 2x týdně. Děkujeme za Vaši podporu.
10 900 Kč
vybráno 53 % z 20 700 Kč

přispělo

19 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kamča se narodila s diagnozou: Downův syndrom.  

Downův syndrom je genetická odchylka, která lze odhalit už v těhotenství a nejde nijak vyléčit. Dle mého názoru to není nemoc, je to jen „změna“ a Kamča skutečně je jen trochu jiná než všichni ostatní, je lepší.

Když se na tréninku naučí cvik, opakuje ho pokud možno každý den doma, jen aby se posunula dál. Nikdy si nestěžuje, nikdy se nevymlouvá, že něco nejde a dává veškerou důvěru do svého trenéra. Tohle jí děla jednou z nejlepších atletek v CCFO - #CollierySRDCEM -  Řekl její trenér CrossFit ADAPTIVE:  Vladimír Pleva.



Kamčino tréninkové video...




A tak jak to u tohoto syndromu bývá - každý jedinec se s tímto postižení vyrovná jinak a Kamilka a její rodina je příkladem toho, že se dá dosáhnout plnohodnotného života - pílí a trpělivostí.

Kamča je hrozně šikovná, ráda si čte a luští AZ Kvízy. Kromě CrossFit ADAPTIVE / fitness pro handicapované v Colliery -  cvičí každý den jógu a v létě plave.

Začala k nám začala chodit v SRPNU 2018. Její odhodlání a touha učit se novým věcem se projevily už při druhém tréninku, kdy bez problému zopakovala cviky z minulého týdne a s úsměvem pronesla, že doma trénovala.


Hlavním cílem je nyní zlepšit celkové držení těla a získat jistotu v samotném pohybu.

Výzev se Kamilka nebojí - jako další členové Colliery SRDCEM se zúčastnila běhu na 5KM v rámci "seriálu" běhů Night RUN v Ostravě.

Jak komentoval těsně po běhu Kamilky výkon trenér Vláďa: „S Kamčou jsme Night Run doběhli za 63 minut. Ani jednou jsem nezaslechl, že by si stěžovala nebo naříkala, že už nemůže, i když propotila všechny vrstvy, co měla na sobě. Pro Kamilku byl Night Run obrovskou výzvou a jsem na ní neskutečně pyšný, že závod zvládla doběhnout až do konce.


Každý trénink nás Kamča vítá s úsměvem a my jsme hrdí, že je členkou Colliery SRDCEM a členem komunity gymu Colliery CrossFit Ostrava!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Collier made :)

Borislav Balutev

Sbírka Našich zaměstnanců na Tréninky pro Kamilku.

Vítkovické slévárny
1 700 Kč

Viděl jsem Kamilku na NightRunu Ostrava - Běžela jako by nic... já málem vypustil duši!

Jen tak dál!

Mirek
1 000 Kč

Kamčo, držíme palce ať se vybere balík a můžeš dál makat a užívat si sportu v Colliery

Lada Kyriláková