NADĚJE


Sociálně znevýhodněné skupiny

DARUJ KOUPELNU

Pomozte nám zrekonstruovat koupelnu v azylovém domě v Záběhlicích. Poskytujeme zde dočasný domov lidem v důchodovém věku nebo se zdravotním znevýhodněním, kteří ztratili bydlení.

117 422 Kč
vybráno 62 % z 188 416 Kč

přispělo

151 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Azylový dům v Záběhlicích je jiný. Je jiný svou specifičností i přístupem. Specializuje se totiž na lidi bez domova, kteří jsou už staří nebo nemocní. Velmi často oboje. Jsou zde ubytovaní lidé, kteří jsou chronicky nemocní, jsou po amputaci končetin, jsou ochrnutí, zkrátka jsou zde ubytovaní lidé s různými handicapy, kteří trvale nebo přechodně nemají dostatek financí na to, aby žili samostatně nebo v domově pro seniory. Dům je určen mužům i ženám a má kapacitu 30 lůžek. Je téměř neustále obsazen, proto nové zájemce musíme vést v pořadníku.

Podíl počtu lidí bez domova v důchodovém věku se za posledních 10 let výrazně zvýšil. Lidé, kterým je více jak 65 let již nezvládají sami přežívat na ulici a potřebují vhodné celodenní bydlení.

Azylový dům v Záběhlicích provozujeme od roku 2002 a neustále se snažíme, aby jeho prostředí bylo nejen „uživatelsky přívětivé“ a důstojné, ale také funkční a technicky na úrovni. Letos bychom velmi rádi zrekonstruovali koupenu v II. patře, protože stávající již není vyhovující a nesplňuje bezbariérovost. Tato rekonstrukce je vyčíslena na částku 188 416 Kč. Pomáhejte s námi.
Více o tom, jak pomáháme lidem bez domova v Praze se dozvíte zde: https://www.nadeje.cz/praha
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

  • Podívejte se na výslednou podobu zrekonstruované koupelny v azylovém domě v Záběhlicích, kterou jsme mohli právě díky Vaší podpoře uskutečnit. 
  • Mnohokrát děkujeme za Vaše dary!

Sbírka DARUJ KOUPELNU skončila včera 15. září 2019.

  • MOC VÁM VŠEM DĚKUJEME!
Rekonstrukce koupelny v azylovém domě v Záběhlicích proběhne, přestože se nepodařilo vybrat 100% cílové částky. Část vybavení nové koupelny se nám podařilo získat darem nebo za zvýhodněných podmínek. O počátku rekonstrukce a jejím průběhu Vás budeme informovat na našem webu a sociálních sítích.

Nestihli jste sbírku DARUJ KOUPELNU a chcete také pomoci?
Můžete darovat na Pomoc lidem bez domova v Praze.

Založení projektu

Ráda jsem přispěla, každý může, alespoň trochu:). Ať se projekt vydaří a přinese alespoň trochu radosti v životě lidí, kteří to potřebují.

Marie Kratochvílová
300 Kč

:)

Michaela Vaníčková

držím palce :-*

Klára Horáčková
600 Kč

Držím palce, aby se vybrala potřebná částka.

Gabriela Trochtová
600 Kč

Hodně štěstí pro tak úžasný projekt a práci.

Mája

Nechci být zobrazena

Dárce
200 Kč

Ať se daří hezky! <3

Kristyna Makova
100 Kč

At se dobra vec podari!

David Malik
600 Kč

Přeju vám, ať částku vyberete!

Adam Nohejl

Protože pomáhat je lidské :)

Radka Pavlíčková
500 Kč