Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomoc neslyšící Anetce

Váš dar bude použit na úhradu nového implantátu s doplňky pro jedenáctiletou Anetku.

vybíráme od 6.5.2019

Pomoc neslyšící Anetce

Váš dar bude použit na úhradu nového implantátu s doplňky pro jedenáctiletou Anetku.
15 000 Kč
vybráno 100 % z 15 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Anetka při předčasném narození vážila pouhých 870 g a svůj život si doslova vybojovala. Především kvůli řadě operací, které má již za sebou.
V devíti měsících jsme zjistili, že Anetka nereaguje na zvuky. Bylo to krátce po tom, co prodělala zápal plic. Po různých vyšetření nám bylo řečeno, že je oboustranně neslyšící. Lékaři zkoumali, zda by mohlo jít o genetickou vadu, ale nepřišli na nic. Nakonec Anetce na levé ucho voperovali implantát,“ vzpomíná maminka Anetky.
Anetka navštěvuje základní školu, zaměřenou na plavání. Je velmi nadaná na sporty a plavání přímo miluje. Nyní potřebuje nový implantát s  doplňky, které by byly uzpůsobené aktivitám Anetky. Implantát totiž dívenka má již desátým rokem a jedná se o velmi starý model. S pořízením nového aparátu Nucleus 7 s aqua sadou jsou také spojeny další investice, jako baterie, nabíječka a akumulátory, mikrofon a ochranné kryty, na které rodina nemá prostředky. Například jen mikrofon mini stojí 7 820 Kč, baterie na 5 – 7 dní 155 Kč.
Pochopitelně jsme se jako rodina na tyto výdeje snažili našetřit, ale po plánovaném dalším dítěti jsme v očekávání jednovaječných dvojčat. Vše hradíme z manželova platu, jelikož já jsem doma a věnuji se dceři, která díky tomu může navštěvovat běžnou školu. Mezitím jsem studovala speciální pedagogiku, abych mohla pomáhat i dalším dětem s postižením,“ říká maminka Anetky.

Sbírka se koná pod záštitou Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu