Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Stanové dílce pro Tuláky z Tečovic

Náš oddíl Tuláci z Tečovic, byl založený v únoru 2018. Od té doby se snažíme vytvořit vlastní materiální zázemí pro stavění táborů. Našim letošním cílem je pořídit stanové dílce pro táboření na výpravách a na zastřešení táborových podsad. Z potřebné částky (80 000) máme zhruba polovinu, proto se touto formou obracíme s žádostí o pomoc na veřejnost.

Stanové dílce

pro Tuláky z Tečovic
1 300 Kč
vybráno 3 % z 40 000 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
4. skautský oddíl Tuláci z Tečovic je registrovaný ve středisku Jerry Hodného Napajedla, z.s.. Působíme ve spádové oblasti obcí Tečovice, Sazovice, Hostišová a místních částí Zlína – Lhotka, Chlum, Louky a Malenovice.  
Za rok jsme se z 12 členů rozrostli na 25 dívek a chlapců ve věku 5 – 11 let. Očekáváme, že se do dvou let rozrosteme na 40 členů. To je i počet celt, které pořídíme.

Pokud vybereme do konce června 2019 dvacet tisíc, přidá nám Skautská nadace JF dalších pět tisíc Kč.
 
Během roku máme tři schůzky týdně, minimálně 10 jednodenních nebo víkendových akcí a 14 denní tábor.
Naše tábory jsou v tradičním stylu, stavíme na zelené louce a snažíme se, aby po skončení tábora po nás nezbylo nic, než ušlapaná tráva. Rádi bychom tábořili nejvýš dvakrát po sobě na jednom místě. 
Pro tento kočovný způsob táboření se vybavujeme. Proto padla volba na stanové dílce, které poskytují mnoho možností použití, jsou skladné, lehké, stan se z nich snadno staví, celty se dobře balí a mohou být součástí výstroje každého člena. Moderní materiály navíc umožňují kombinovat nízkou hmotnost s pevností a odolností.
Samotná celta se dá použít jako prostěradlo při výpravě na základnu, bivak nebo nouzový přístřešek, lze z ní vytvořit lehátko třeba pro přenos raněného. Ze dvou celt lze postavit stan pro dva bez nebo s podsadou.
 

Žádáme touto cestou o podporu našeho snažení, abychom celty pořídili do letošního tábora, případně do konce roku 2019, abychom dodrželi dohodu s výrobcem dílců (odebrané množství/cena).
Za jakoukoli pomoc předem děkujeme!
 
 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu