ProVeg, z.s.


Zdraví Životní prostředí

Vege škola

Cílem tohoto projektu je dodat školním stravovacím zařízením kuráž k tomu, aby začali provádět malé změny na svých jídelníčcích, které budou mít významný a pozitivní dopad na zdraví dětí, jejich duševní pohodu a na školní rozpočet.

vybíráme od 30.4.2019
710 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pokrmy připravené z rostlin jsou levnější a mohou ulehčit rozpočtu škol. Maso a další živočišné produkty patří mezi nejdražší výrobky, které kupujeme, ale lahodná, zdravá a vyvážená jídla mohou být jednoduše vytvořena i bez nich. Veganská jídla mohou pomoci snížit výskyt dětské obezity, nezahrnují příliš mnoho alergenů, snižují riziko výskytu alimentárních onemocnění a mohou pomoci vybudovat dlouhodobé a zdravé stravovací návyky.

Konzumace většího množství rostlinné stravy po delší dobu může snížit riziko výskytu srdečních chorob, vysokého tlaku, obezity, cukrovky 2. typu a některých typů rakoviny. Jelikož rostlinná strava je přínosná pro naše zdraví z krátkodobého i dlouhodobého hlediska, je lepší pro naši planetu a stojí méně, stala se pro nás čtyřnásobným vítězem.

Jak pomáháme jídelnám?


  • Nabízíme bezplatné školení šéfkuchařů a poradenství odborníka na výživu, abychom zajistili, že všechna jídla budou nutričně vyvážená i dobře chutnat.
  • Moderní receptury
  • Kontakty na výrobce

Čtyři důvody, proč by děti měly jíst více rostlinné stravy

1. Nižší výskyt dětské obezity
2. Vybudovat zdravé stravovací návyky
3. Snížit riziko výskytu alergických reakcí
4. Snížit riziko výskytu alimentárních onemocnění

Čtyřnásobná výhra

Když se ponoříme do talíře plného jídla, máme tendenci myslet jen na jeho okamžitý efekt – chuť, pocit a utišující se kručící žaludek – než na širší důsledky. Avšak malé změny vedoucí k vyššímu počtu nabízených veganských jídel přináší obrovské, dokonce celosvětové výhody.

Veganská jídla jsou levnější a to je skvělá zpráva pro nás všechny! Jsou zdravá a z dlouhodobého hlediska pomáhají udržovat naše žáky ve skvělé kondici. Pomáhají chránit životní prostředí a proto i budoucnost nás všech. A přípravou lahodných jídel, která může jíst každý, dosáhneme většího smyslu pro komunitu, z které není nikdo vylučován nebo označován nálepkou „odlišný“.

To je to, čemu říkáme čtyřnásobná výhra.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu