Dogpoint, o.p.s.


Zvířata

Vyděšená fena se štěňaty

Malá opuštěná fenka nenašla pro svá štěňátka lepší úkryt než díru pod starou Avií. Vyprostit je nám trvalo dlouhých 5 hodin. Teď se ale všechno změní. Pomůžete nám zajistit pro fenku a její štěňata lepší život?

vybíráme od 30.4.2019
95 170 Kč

přispělo

201 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
O tuhle psí holku se nikdo dlouhou dobu nestaral. Zůstala odkázaná sama na sebe. Víc jak 2 měsíce se toulala po okolí, živila se, jak mohla, byla vyhublá, vyděšená a k lidem se nechtěla přiblížit. Až dnes, 29. 4. se nám ji konečně povedlo odchytit. Spolu s jejími čerstvě narozenými štěňaty.

Drama pod Avií
Fenka vyhrabala pro svá štěňata noru pod starým návěsem od Avie v koňském výběhu. To už sám o sobě není zrovna bezpečný úkryt. Když ale přišel déšť, voda začala zaplavovat východ z nory. Fenku to muselo strašně vyděsit a v panice odtáhla štěňátka ještě hlouběji pod korbu. Odtud jsme se je snažili zachránit.


Podívejte se na video, jak to vypadalo.
Vyprošťování štěňat a odchyt fenky nám trvaly přes 5 hodin. Bohužel jedno z 5 štěňátek jsme našli už téměř bez známek života, podchlazené, ale bojovalo. Fenku jsme nakonec odchytili až za pomoci sklopné klece, k lidem se nechtěla vůbec přiblížit.

Drama ale pokračovalo i po převozu do útulku. Jedno ze štěňat bylo v hodně špatném stavu - odsávali jsme mu z tlamičky bahno, zahřívali ho, píchali mu ohřátou glukózu pod kůži. Zkoušeli jsme cokoli, co by mohlo pomoci. Boj o jeho život jsme ale nevyhráli a v noci odešlo za duhový most. 

Zbývající 4 štěňata se ale mají čile k světu a my teď uděláme vše pro to, aby se jim i jejich mámě dařilo už jen dobře. I díky vaší pomoci pro ně zajistíme potřebnou veterinární péči a taky maximální pohodlí u nás v útulku. A až nastane správný čas, najdeme pro ně i milující domovy. Díky, že nám s tím pomáháte.

I díky vaší pomoci teď zajistíme vše potřebné, co tahle štěňata a jejich máma můžou potřebovat, aby z nich byli zdraví a pohodoví psi. Za vaše příspěvky ale také dokoupíme vybavení pro první pomoc psům, jako jsou pořádné odsávačky, ampule s glukózou, jednorázové stříkačky, infuze nebo vyhřívací dečky, abychom na podobné záchranné akce byli vždy připraveni.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Štěňátkům přeje štěstí Sting/ Alf...

Milena Věchtová
300 Kč

Děkuji za to, co děláte pro zvířata!

Dárce
50 Kč

Hodně sil a už jen lásku!!!

Werinesa Ren Da
100 Kč

Dĕkuji Vam za všechna zvířátka :-)

Alena Čakányová
200 Kč

Ať jsou všichni v pořádku a dostanou se do dobrých rukou.😍❤️

Jana Bečanová
100 Kč

Přeji rodince už jen štěstí, radost a pevné zdraví. A samozřejmě super rodiny.

Zdenka Beranová
500 Kč

Není to moc, ale snad to pomůže.

Miroslav Horsky

Díky za Vaši práci.

Dárce

Jsem ráda ze jsem mohla pomoci.

Lenka Pesulova

Děkuji za ně 💕

Klára Rohánková
100 Kč