Liga lesní moudrosti, z.s.


Děti, mládež, rodina

Tábor v Banátu 2019

Liga lesní moudrosti ve spolupráci s Asociací turistických oddílů mládeže se rozhodla navázat na uplynulé roky a znovu zorganizovat tábor pro děti českých krajanů, žijících v rumunském Banátu.

vybíráme od 20.5.2019
24 500 Kč
vybráno 82 % z 30 000 Kč

přispělo

36 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podnětem pro bylo projevení přání ze strany místní paní učitelky, která nás požádala o znovu uspořádání tábora, na který se z minulosti nesly velké ohlasy. První tábor se uskutečnil před jedenácti lety ve dvou turnusech, kdy se každého z nich zúčastnilo přes dvacet dětí.
Od posledního tábora uplynulo již sedm let a zdá se, že mezitím dorostla nová generace dětí dostatečně natěšená na to, zkusit žít pět dnů tábornickým životem, který je vytrhne ze stereotypu všedních dní.

24. – 28. května proběhne organizační přípravní výjezd do Banátu. Samotný tábor pro více než dvanáct dětí, se pak bude konat v srpnu v termínu od 12. do 16.


Na programu bude celotáborová hra, s cílem podpořit spolupráci a soudržnost mezi dětmi z různých vesnic. Dále pak bojovky, sportovní klání a jiné woodcraftersko-tomícké aktivity.

Vybrané finanční prostředky využijeme na úhradu nákladů spojených s organizací a realizací tábora, a to konkrétně:

  • doprava vedoucích a materiálu
  • odměny k táborovým hrám
  • spotřební materiál 
  • jídlo ( zde je symbolická finanční spoluúčast dětí)
A na co se můžete těšit Vy? Všem, kteří nám přispějí, pošleme s dětmi srdečný pozdrav z tábora. Nezapomeňte nám prosím zanechat Vaši adresu.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu


Proběhla přípravná návštěva banátských vesnic. Potkali jsme tam dnes již dospělé děti z minulých táborů. Objeli a obešli vesnice Gerník, Rovensko, Eibentál, Sv. Helenu. Máme podporu místních a nečekaný zájem dětí. Z původně odhadovaného počtu dvanácti dětí jsme nyní na dvaceti a jak očekáváme, ani toto číslo není ještě konečné.

Údolí Mlýnků - tak tady to všechno za  59 dní vypukne. 


Založení projektu

Ať se Vám, děti, tábor líbí a vzpominate na nej cely život! :) Pred mnoha lety jsme tim vasim taboristem, kousek od mlynku, prochazeli pri nasem putovani Vasi prekrasnou vlasti. A kdyz nam poslete pohled, bude nam velkou cti :) (Zuzana a Petr Stepanovi, Slezska 2332/71, 13000 Praha 3-Vinohrady)

Petr a Zuzana Štěpánovi

Držím palce

Vojtěch Jeník

Jsem rád, že se v Lize nacházejí lidé, kteří se nezaleknou výzvy a věří, že se na dobrou věc seženou peníze:)

Aleš Sedláček
1 000 Kč

.

Asociace TOM ČR, TOM 19048 Soptíci, Bystřice pod Hostýnem Marek Dytrych
500 Kč

Skvělé woodcrafteři, držím palce!

Zdeněk Šmída
300 Kč