Asociace debatních klubů, z.s.


Vzdělávání a výzkum Sport a volný čas

Pošlete národní debatní tým na mistrovství světa!

Mistrovství světa v debatování je místem, kde se potkávají nejlepší studenti z celého světa, aby změřili své síly v argumentaci a rétorice. Pomozte českému národnímu týmu pokrýt náklady na startovné a cestovné, aby se mohl na Šrí Lanku vydat a opět se po 20 letech dostat do play off!

vybíráme od 6.5.2019
55 550 Kč
vybráno 56 % z 100 000 Kč

přispělo

34 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Debatování je soutěž dvou tříčlenných týmů, které argumentují dle pevně daných pravidel nad kontroverzními tématy naší doby. O vítězi klání rozhoduje obsah a síla přednesené argumentace, strategie týmů a mluvčích, ale i styl projevu řečníků. Debatování učí kritickému myšlení, práci se zdroji informací a kultivuje mluvený projev.
 
Mistrovství světa je nejprestižnější akcí svého druhu, kde se utkávají nejlepší studenti středních škol z více než 50 zemí světa. Česká reprezentace se ho účastní pravidelně od roku 1995. Před 20 lety se dostala do vyřazovacích kol a nyní by chtěla tento úspěch zopakovat.
 
Členy národního týmu pro rok 2019 jsou:
  • Alexandr Sušić, 18 let, Praha
  • Elena Sekaninová, 17 let, Přerov
  • Jakub Hampl, 16 let, Praha
  • James Alexandr Carr, 17 let, Praha
  • Nicole Čumbová, 17 let, Praha
Mistrovství světa 2019 se koná na přelomu července a srpna na Šrí Lance. Startovné na dvoutýdenní akci a cestovné tak představují náklady přes 40 tisíc korun na osobu. Podpořte českou reprezentaci, aby se mohla i letos zúčastnit!
 
Debatní soutěže v ČR pořádá nezisková organizace Asociace debatních klubů. Celý program stojí výhradně na dobrovolnících, kteří věnují svůj čas a energii, aby pomohli mladým talentům. Děkujeme za Vaši podporu.

Novinky ze života týmu můžete sledovat na jeho Facebooku a Instagramu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Jedeme do Thajska!
Kvůli bezpečnostní situaci na Šrí Lance probíhaly v celosvětové debatní komunitě dlouhé diskuze, zda bude možné mistrovství světa vůbec uspořádat. Velká část delegací se totiž obávala účasti v místě nedávných teroristických útoků. Vše se naštěstí vyřešilo, když debatéři z Thajska nabídli, že mistrovství světa zvládnou uspořádat. Místo Kolomba nás tak čeká Bangkok! Jdeme kupovat letenky.

Národní tým už zná teze pro letošní mistrovství světa:
  1. This House would break up Amazon.com, Inc.
  2. This House believes that governments should actively prevent gentrification
  3. This House would ban payday loans
  4. This House believes that the US National Security Agency should notify software manufacturers of all zero-day vulnerabilities in order for them to patch the defect
Hlavní část přípravy právě začíná!

Příspěvek Magistrátu hlavního města Prahy
Na konci minulého týdne nám byla schválena žádost o grant na účast na mistrovství světa a dalších mezinárodních debatních turnajích. Díky podpoře Magistrátu hlavního města Prahy jsme tak mohli snížit cílovou částku na pouhých sto tisíc korun, přestože náklady na účast celého týmu jsou mnohanásobně vyšší. Děkujeme za vaše dosavadní příspěvky a věříme, že se nám podaří kampaň úspěšně dotáhnout do konce.

Založení projektu

Hlavně si to užijte!!

Marek Svoboda
2 500 Kč

Vaskovy za netflix :D

Martin Svoboda
500 Kč

Zdravím Vás,

přeji hodně štěstí doufejme že to vyjde.

Jirka

Jiří Novák
2 000 Kč

Hodně štěstí! :)

Judita
1 000 Kč

Budu držet palce ;-)

Zbyněk Piech
250 Kč

Good luck přátelé :)

Jan Stepan
5 000 Kč

Ať to vyjde a hodně štěstí!

Katerina Klimova

Snad to vyjde!

Petr Jahoda
1 000 Kč

Good luck!

Václav Soukup
1 000 Kč