Psí život, z.s.


Zvířata

Pomoc pro fenku Čertici

Pomozte nám Čertici znovu postavit na nohy!

Pomozte nám Čertici postavit na nohy!

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Ochrnutá šestiletá Čertice patří pánovi bez domova a upozornili nás na ni terénní pracovníci Naděje. Fenka nedokáže používat dobře zadní nohy, většinu času je tahá za sebou. Čertici jsme obratem vzali na specializované veterinární vyšetření, kde se ukázalo, že Čertice trpí degenerativními změnami páteře. Má artrózu meziobratlových prostorů a jejich výsledkem jsou srůsty, kdy dochází k částečné kompresi míchy. Nejde tedy o poúrazový stav, který vyloučil už i majitel fenky.

Reflexy jsou v nohách ale zachovány (jedna je dokonce plně funkční) a Čertice naštěstí plně ovládá vyměšování, což jsou moc dobré zprávy a je velká šance, že by Čertice mohla znovu začít chodit. :-) Na druhou stranu je obrovskou nevýhodou, že Čertice je velkého vzrůstu - váží přes 40 kg. Kdyby byla fenka malá, tak se nám jí podaří rozchodit téměř stoprocentně, ale u velkého psa je to náročnější.  Operace by nyní již žádný účinek neměla, takže půjdeme cestou rehabilitací. Pokud by se fenku rozchodit nepodařilo, dostala by vozíček. Čertice zůstane u svého majitele, který nežije vysloveně na ulici, ale v unimobuňce (v teple a suchu), kterou mu pronajímá město. Velmi dobře se s ním spolupracuje a Čertice na něj velmi fixovaná. Je tedy v jejím zájmu, aby u něj zůstala.

S Čerticí tedy nyní docházíme na profesionální rehabilitace vč. aquaterapie a majitel s ní doma dle instrukcí fyzioterapeutky pravidelně cvičí. Moc bychom si přáli, aby se Čertici podařilo rozchodit a uděláme proto všechno. Čertice je moc milá a hodná fenka, je plná života a se svým páníčkem tvoří nerozlučnou dvojku. Majitel Čertice se snaží, chodí na brigády, dodržuje vše, na čem se dohodneme a doposud se o Čertici vždy zvládal postarat. V této zlomové situaci ale potřebuje naší pomoc...

Mockrát děkujeme za Vaši podporu a pomoc. Získané finance využijeme na veterinární kontroly, rehabilitace a případně na invalidní vozíček. Věříme však, že společnými silami zvládneme Čertici znovu postavit na nohy! 

Moc za Čertici děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji, že jste.

Kateřina Staňková
800 Kč

Krásne Vianoce všetkým zvieratkám 🐾🐕‍🦺❤🎄🎅💝

Dávid Lovász
3 Kč

Hodně štěstí, Čertice!

Dárce
300 Kč

Tímto příspěvkem chceme udělat radost Čertici a jejímu pánečkovi...za naši rodinu jako dárek naší tetě k 90tinám.
Přejeme si, aby to Čertice zvládla a cvičení ji bavilo.
Odehnalová

Gabriela Odehnalová
4 000 Kč

Pro Čertici.

Martin Kolář
100 Kč

Dobrý den,
zasíláme další příspěvek pro fenečku Čertici. Je o ní postaráno velice dobře. Děláte moc dobrou věc. Díky Vám.
Hanka a Zdeněk Sobíškovi

Hana Sobíšková
500 Kč

Čertice, nedej se! Držím všechny pěsti!!! :-)

Dana Enochová
1 000 Kč

Prosím,kdo můžete,přispějte fence Čertici na léčbu. Pár korun nikoho nezabije a jí to pomůže. Děkuji. Hanka

Hana Dusilová
200 Kč

Přejeme Čertici rychlé uzdravení ❤

Annie & Lukáš
150 Kč

Pro Čertici

Vladimíra Staňová
200 Kč