Nadační fond Toník


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Loni začala Nelinka chodit. Pomozme jí i letos na koně!

Nelinka Popelková letos oslaví osmé narozeniny. Toník by rád pomohl její mamince Lucii sehnat prostředky na hipoterapii, která holčičce s dětskou mozkovou obrnou pomáhá.

vybíráme od 24.3.2019

„Když se to podaří, budu makat,“ slibuje Nelinka. Pomozme jí v tom!

Každá pomoc se počítá... Ať už přispějete pětikačkou, stokorunou nebo pětistovkou, Toník vám za Nelinku ze srdce děkuje.
17 600 Kč
vybráno 48 % z 37 000 Kč

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Neli se narodila a žije ve Svitavách. S diagnózou dětské mozkové obrny bojuje už od narození. Její vývoj je sice zpomalený, ale naštěstí se po malých krůčcích zlepšuje. I díky tomu, že každý rok jezdí s maminkou na hipoterapii na statek v Bohuslavicích kousek od Jihlavy. Letos by ráda absolvovala dva týdenní pobyty, k jejichž celkové úhradě potřebuje 37.000,- korun. Pomůžete nám potřebnou částku vybrat?

„Když se to podaří, slibuju, že budu makat,“ píše za Nelinku její maminka.



Neli nyní chodí do speciální základní školy, kde ji paní učitelka neustále chválí. Podle individuálního vzdělávacího plánu se učí číst, psát i počítat. Moc ji baví malování, dětské písničky a když se nemusí učit, ráda si hraje s panenkami. Rozhodně není samotářka, dobře se cítí v kolektivu dětí i dospělých.

V loňském roce se jí podařilo udělat pár samostatných kroků, z čehož měla sama i její rodina obrovskou radost. Kromě vlastní houževnatosti to bylo i díky hipoterapii, která prokazatelně zabírá. Na koních se během pobytu jezdí dvakrát za den a ve zbývajícím čase probíhá ergoterapie, canisterapie a muzikoterapie, kterou má Nelinka nejradši.

Chcete vědět víc o Toníkovi?

Pokud vás cokoli zajímá, nebo nás chcete i jen slovně podpořit, neváhejte se ozvat prostřednictvím Toníkovy facebookové stránky nebo kontaktujte člena správní rady Zdeňka Fekara na telefonu 775 599 024 nebo e-mailem na info@tonikdetem.cz. Další důležité informace i výroční zprávu Nadačního fondu Toník najdete na našich webových stránkách tonikdetem.cz.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držíme Nelince palečky, je to strašně šikovná a čiperná holčička.

Zuzana Charouzova
300 Kč

Ať je šťastná!

Kamil Pošvic
500 Kč

Doufám, že i moje 100,- pomůže. Holčičce přeji vše dobré

Sofie Crháková
100 Kč

Ať je Nelinka šťastná a daří se jí 💞💗💞

Radka Holková

Lucinko a Nelinko,
Držím palečky a moc vám pobyty přeju ❤ Nelinka je úžasná ❤ a ty jsi skvělá 😊❤👍
Dáda K.

Dagmar Křivinková
500 Kč

Držím palce!

Dárce
100 Kč