Středisko ekologické výchovy SEVER Litoměřice, o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Regionální učebnice Litoměřicko

Pomozte nám vydat knížku, která vytáhne děti ze školních lavic: třicet půldenních exkurzí po Litoměřicku, ke každé silný příběh a sada úkolů, které lze splnit jen přímo v terénu. Ideální také pro akční rodinné výlety.

vybíráme od 1.3.2019

Pomozte nám vydat Regionální učebnici o Litoměřicku

Můžete si knihu předplatit, přeplatit :-), nebo ji podpořit jen tak. Záleží jen na vás.
8 500 Kč
vybráno 14 % z 60 000 Kč

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
SEVER Litoměřice a Humboldt 2050 vydávají originálního průvodce po Litoměřicku, Lovosicku a Roudnicku. Knihu, která vás vytáhne ven a provede vás naším "rodinným stříbrem".

Píšeme průvodce a učebnici zároveň. Míříme hlavně na školáky, jejich učitele a rodiče. Nemáme rádi klasické učebnice s hromadami faktů, ani dlouhé zápisy do sešitu. Nabízíme akci, zábavu a díky nim příjemné učení. Přímo v terénu.

Věříme totiž, že jedno malé Litoměřicko v sobě skrývá celý svět. Všechno, co potřebujete znát, najdete do hodiny od svého domu. Přednášíme dětem o politickém uspořádání Japonska, ale vzali jsme je někdy na návštěvu k našemu starostovi?

Kniha bude mít 3 části:

1. KLASICKÝ ZEMĚPISNÝ ÚVOD S PŘEHLEDEM INFORMACÍ

Základní informace o bývalém okresu Litoměřice. Mapy, grafy, tabulky, fotky.

2. TŘICET PŮLDENNÍCH EXKURZÍ S PŘÍBĚHEM A ÚKOLY,

aneb podrobný návod, jak strávit školní (nebo víkendový) den v terénu, co se tam naučit a jak na to navázat ve škole (či doma). Kuchařka badatelských aktivit, rozdělená do tří okruhů: PŘÍRODA, SPOLEČNOST, VĚDA A TECHNIKA.

3. DESET CELODENNÍCH VÝLETŮ,

aneb sekce pro ty, kteří za den zvládnou ujít 10 kilometrů. Ani tady však nenajdete klasického cestovního průvodce - spíš inspiraci, jak (a kde) být akční a něco se naučit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POMOZTE NÁM A PŘEDPLAŤTE SI ORIGINÁLNÍHO PRŮVODCE 
PO KRAJINĚ SVÉHO DOMOVA. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Rozumnou věc ráda podpořím a ještě získám dárek pro vnuka.

Alena Tollarová
300 Kč

Hezký nápad! Držím palce :-)

Lucie Čechová
300 Kč