NESEHNUTÍ Brno


Životní prostředí Zvířata

Za práva zvířat: Svět bez utrpení a s pestřejším stravováním

Bojujeme za ochranu práv hospodářských zvířat a informujeme veřejnost o realitě potravinového průmyslu. Snažíme se oslabovat pozici velkochovů, ve kterých zvířata žijí v nedůstojných podmínkách. Chceme svět, ve kterém jsou zvířata vnímána jako plnohodnotné bytosti a kde jsou respektovány jejich přirozené potřeby. Usilujeme o změnu školního stravování, aby bylo zdravější, chutnější, mělo menší dopad na klima a životní prostředí, a v neposlední řadě aby bylo dostupné všem.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Co se nám povedlo v roce 2023?

✔️ Připomínkovaly*i jsme metodiku o poskytování dietního stravování, aby ze školního stravování nebyly vyloučeny děti, které se stravují vegetariánsky či vegansky, 

✔️ stovky z vás napsaly ministrovi školství Mikuláši Bekovi, že požadují novou vyhlášku, která zajistí zdravější a dostupnější školní stravování, a že i z tohoto důvodu není možné ve školství ubírat finance,

✔️ i díky kampani Pestré jídelny, kterou podpořilo mnoho z vás, přislíbil náměstek ministra zdravotnictví, že do konce roku 2023 ministerstvo zpracuje a předloží návrh modernizované vyhlášky o školním stravování.

🧡 Na tom všem chceme pracovat i v příštím roce, aby se změny školního stravování skutečně staly a neodehrály se jen na papíře. Vzhledem k tomu, že EU udělala podraz na své voliče a vypadá to, že je v ohrožení zákaz klecových chovů, plánujeme se opětovně věnovat i tomuto tématu!

🧡 Pokud si také přejete společnost bez velkochovů a bez UHO, staňte se součástí a podpořte svět bez utrpení a s pestřejším stravováním.

Děkujeme 🙏🏼

🎁 Chcete darem pro NESEHNUTÍ potěšit někoho blízkého? Napište nám e-mail na if@nesehnuti.cz, rády*i Vám zašleme dárkový certifikát s věnováním.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za vaši práci.
Díky, že se snažíte prosadit smysluplné a zdravé stravování ve školních jídelnách pro vegany a vegetariány.
Díky za prosazování soucitnějšího přístupu k zvířatům.

Zuzana Préma
1 000 Kč

Gratuluji k výsledků, pevně věří, že budou trvalé platnosti. Nechť se Vám daří i v roce 2022 a za mě nemusíte v textu užívat na konci sloves i a y. :-)
zdravím

Barbara Šalamounová

Zvířata si zaslouží lepší zacházení. Nebuďme lhostejní.

Pavla Opavská
300 Kč

Ráda pomůžu 🖤

Clarissa
200 Kč

Děkuji za to co děláte !!!

Petra Kalitova
200 Kč

Děkujeme 🙏🙏🙏

Lilia Khousnoutdinova
1 221 Kč

Díky za to, co děláte ♥

Michaela Sliacká

Jste skvělí, fandím vašemu úsilí.

Sylvia Benesova

Díky za vaši práci a snahu a aktivitu! Horáčková, Ústí nad Labem

Helena Horáčková
1 000 Kč

<3

Vojta
500 Kč