Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina

Maringotka na tábořiště střediska Duha

Skautské středisko Duha Brno - Řečkovice buduje nové tábořiště a plánuje nákup maringotky jako zázemí pro brigádníky a budoucí tábor. Na nákup maringotky vlastní zdroje nestačí, prosíme o finanční podporu.

vybíráme od 1.2.2019

Zázemí nového tábořiště

76 350 Kč
vybráno 117 % z 65 000 Kč

přispělo

70 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Skauting a organizace Junák reprezentovaný střediskem „Duha“, zahrnuje aktuálně šest oddílů, které sdružují děti z městských částí Brno – Řečkovice, Medlánky, Ivanovice, Jehnice a Ořešín. Jeden velký oddíl sídlí v Moravských Knínicích. Tyto oddíly mají celkem 302 členů, z toho 230 je mladších 18ti let. Od roku 1989 dochází k setrvalému nárůstu tohoto počtu. To s sebou nese nároky na pořádání letních stanových táborů. 

Naše středisko může k tomuto účelu využívat stávající tábořiště v Uhřínově u Velkého Meziříčí. V minulých letech jsme i díky podpoře rodičů a přátel skautingu pořídili nové tábořiště poblíž obce Podolí nad Bobrůvkou u Nového Města na Moravě. Podél cesty, která hraničí s tábořištěm jsme loni vysadili (nyní asi 1,5 metru vysoké) stromořadí lip u příležitosti oslav stého výročí existence republiky. Na tuto akci jsme od spřátelených skautů z Akademie řemesel pořídili krásnou novou latrínu – první a nejdůležitější stavbu nového tábořiště ;-). Další dvě čekají na letošní brigády.


Jenže bez vody a bez prostor k vaření zde nemůžeme realizovat tábory. Rozhodli jsme se tedy letos vykopat studnu a umístit na tábořiště maringotku. Na studnu máme ušetřeno, ale s maringotkou potřebujeme finančně pomoci. Maringotka nám přes léto bude sloužit jako zázemí k vaření a přes zimu jako skladovací prostor s možností přespání brigádníků, kteří budou tábořiště zvelebovat. Po dlouhém pátrání jsme narazili na krásný osmimetrový velmi zachovalý kousek. Z fotografií je vidět, že pokud s touto maringotkou budeme zacházet ohleduplně, budou v ní určitě realizovat tábory nejen naše děti, ale pravděpodobně i vnuci. Běžně taková maringotka stojí nejméně 300 tis. Kč. Díky příležitosti a skautskému jednání se nám pravděpodobně podaří takovou maringotku získat za 125 tis. Kč. Počítáme, že přibližně 60 tis. Kč dáme za studnu. Dalších 60 tis. Kč máme uspořeno na maringotku. Letos či spíše příští rok oslavíme 30 let obnovené existence organizovaného skautingu v Řečkovicích a okolí. Pokud se nám podaří získat v této dárcovské výzvě 65 tis. Kč na zakoupení maringotky, budeme mít násobně co slavit.
Maringotka má 8 metrů na délku a 2,5 metru na šířku. Je čerstvě po rekonstrukci opláštění a střechy. Ač toto nehodláme v nejbližší době využívat, je dokonce přizpůsobena na přívod elektřiny. Majitel nám slíbil, že nám v případě koupě pro skauty udělá i komín na kamna kam budeme chtít. Po vykopání studny a umístění maringotky budeme moc tábořiště začít využívat nejen k příležitostným akcím pro starší (jako nyní), ale i k regulérním krásným 14ti denním táborům pro mladší členy. 

Velmi bychom uvítali, pokud by nás mohli v našem záměru přátelé střediska a další dobré duše finančně podpořit, abychom mohli maringotku zakoupit a začít tak s tábořením. Za jakoukoli pomoc předem děkujeme.

Poskytnutý dar lze použít ke snížení základu daně. Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna 2020, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme a držíme skautům (nejen řečkovickým) pěsti do dalších let!

Gerbera

Vzdy si stoji prispet do dobrou kauzu.

Galina Dimitrova Koleva

Držím palce.

Ivan Malý
1 000 Kč

Držím palce, ať je co nejdřív na novém místě :-)

Radek Zlatkovský
1 000 Kč

Ať se to podaří :-)

Michal Zedníček

Jen do toho!

Karel Dvořák
2 000 Kč

Ať se daří :)

Eva Pospíchalová
500 Kč

Ať maringotka slouží ;-)

Dárce
200 Kč