Pestrá, o.p.s.


Lidé s postižením Zvířata

Pestrá psí školka

V Pestré cvičíme SuperPsy, kteří pomáhají lidem s různým postižením. Aby mohli jít do akce a pomáhat svému budoucímu páníčkovi nebo paničce na sto procent, musí mít tu správnou průpravu už jako štěně. Co tedy dělají, když jsou ještě štěňátka? Kdo se jim věnuje? Jak se připravují na svou speciální životní roli? Od maminky přicházejí k nám a stávají se součástí naší Pestré rodiny. Po celou dobu přípravy na hvězdnou dráhu SuperPsa nebydlí v kotcích, ale doma u člověčího dobrovolníka nebo trenéra. Přibližně 18 měsíců chodí do Pestré psí školky. Učí se slušnému chování doma, na ulici, v dopravních prostředcích a v obchodě. Dále správné hygieně, chůzi u nohy, přivolání na jméno, ale třeba i jak se kamarádit s dalšími psy a nebát se okolních zvuků a pohybu. Ze školky přecházejí na 8–9 měsíců do speciálního výcviku k trenérovi, kde se učí už konkrétní super povely šité na míru svému budoucímu páníčkovi. Naším cílem je dát budoucím SuperPsům co nejlepší start. Kromě jejich studia i zábavy se staráme také o blaho jejich bříšek a zdraví. Náklady na pořízení, krmení a pamlsky, hračky, pomůcky a veterinární ošetření v naší Pestré psí školce ročně činí 700 000 Kč a daří se hradit díky štědrosti jednotlivých dárců. Stát totiž výcvik asistenčních psů a už vůbec ne jejich výchovu, na rozdíl od vodicích, neproplácí. Pomozte našim štěňatům nastartovat jejich hvězdnou dráhu SuperPsa.

vybíráme od 30.1.2019

Podpořte výchovu štěňat

Naším cílem je částka 700 000 Kč. Zde na portále Darujme.cz se díky štědrosti dárců podařilo vybrat již:
183 800 Kč

přispělo

73 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Asistenční psi pro děti a dospělé s různými druhy postižení přecházejí do speciálního výcviku přibližně v roce a půl. Co ale dělají, když jsou ještě štěňátka? Kdo se jim věnuje? Jak se připravují na svou zodpovědnou úlohu? Štěňata vychovávají dobrovolníci, kteří je bez nároku na honorář vypiplají a naučí je slušnému chování doma, v dopravních prostředcích a v obchodě, dále hygieně, chůzi u nohy, přivolání na jméno a další základní a nejdůležitější cviky. Této obsáhlé práci se štěnětem říkáme výchova. Staňte se pravidelným podporovatelem výchovy štěňat v Pestré psí školce budoucích asistenčních psů. Děkujeme.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Fandím vám :)

Kamila Kriegová
1 000 Kč

Dobrý den, děláte moc záslužnou práci,držím palce do dalších let,přeji Vám i Vašim svěřencům hodně zdraví a šťastné Vánoce
Němcová

Ivana Němcová
1 000 Kč

Dobrý den, jmenuji se Mikuláš Nitka, je mi dvanáct let, sami máme doma labradora Kubíčka, který je velmi dobrý kamarád a je i vlastně jakoby takový můj brácha. Do svých devíti let jsem se psů bál a před třemi lety, aniž bych já o tom věděl, táta přinesl domů štěňátko labradora, od té doby už se psů nebojím a Kubíček je můj nejlepší kamarád. Hodně štěstí Vám a všem pejskům přeje rodina Nitkova ze Starého Města u Frýdku-Místku..

Jaroslav Nitka
1 000 Kč

Dobrý den, do platby jsem zadala částku 1.000,-- Kč, kterou zasílám. Máme u Vás pejska Modýska, kterého zdravím.

Šárka Kolovratníková
1 Kč

Dobrý den, potvrzení o daru prosím zaslat emailem a ne poštou. Děkuji moc a jsem s pozdravem, Václav Kašpar

Václav Kašpar
5 000 Kč

Zde je malý prispevek od Paxe. :-)

Peter Dobias
20 000 Kč

Aby z byli skvělí psí parťáci

Michal Prager
500 Kč

Přeji mnoho úspěchů při výchově štěňátek.

Dárce
500 Kč