Nadační fond Voříšek


Zvířata

Staň se PATRONEM útulku Voříšek a pomáhej nám.

Pomáháme zvířátkům, která se ztratila a nebo neměla v životě štěstí, byla odložena nebo dokonce týrána, těm, kteří si sami bez naší, Vaší pomoci nedokážou pomoci. Díky Vám a Vaší pomoci jim můžeme dát péči, vyléčit šrámy na těle i na duši

vybíráme od 23.1.2019
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
O projektu


Co vše se podařilo za dobu nepřetržitého provozu útulku Voříšek od roku 2007



 

 pomohli jsme téměř 3000.- pejskům , Se zvířata v nouzi jsme strávili více jak   200 000 hodin
 vybudovali jsme  útulek s kapacitou pro celkem 80 zvířat, a zadlužili jsem se na desítky let úvěry které splácíme do     dnešní doby
 vyléčili přes 700 vážně zraněných nebo nemocných zvířat
 našli nový domov, nebo vrátili k majitelům téměř 60% všech zvířat


 Zažili jsme spoustu psích duší, pro které přišla pomoc v poslední chvíli, a pro které se začala díky podpoře veřejnosti, psát nová kniha života. Pojďte se s námi na pár z nich podívat. 



Finanční pomoc
 je pro nás velmi důležitá,  jsme soukromý útulek Voříšek, který nečerpá žádné dotace a byl postaven z úvěrů, které se ještě dnes splácí .Péči o pejsky je velice náročná a třeba malinká pomoc vítána. Jen pro Vaši představu služby za veterinířní péči činí  více jak 50 000 Kč měsíčně.



Mezi další velmi finančně náročné výdaje patří úhrady za enrgie v období zimním máme puštěno i 16 přímotopů a dva bojlery na celoroční ohřev vody a samozřejmě svícení. Mešíční platba za elektřinu činí 22 000 Kč. 

   
 Finanční příspěvky se používají na vše, co je v útulku právě akutní:  veterinární ošetření, péče, operace pejsků co je třeba opravit a  pro pejsky nakoupit. 
   



 Zažili jsme spoustu psích duší, pro které přišla pomoc v poslední chvíli, a pro které se začala díky podpoře veřejnosti, psát nová kniha života. Pojďte se s námi na pár z nich podívat. 


.


Je spousta příběhů pějsků, kterým pomáháme a kterým jsme pomohli, tady pár z nich


Cíl 1: Částka 50 000 Kč Přečtěte si

Pokud se nám podaří vybrat toto částku budeme moci zajistit kvalitní veterinární péči. Veterinární péče o naše psy je finančně náročná. Váš příspěvek pomůže uhradit výdaje související s ošetřením zranění, očkováním nebo odčervením nalezených psů. Jedná se o minimální částku, která kolikrát nestačí ale je to již částka která nám hodně pomůž
.


ALEXANDRA-SAŠENKA
Absolutně z finančně nejnáročnějších případů s nákladnými operacemi, které už přesáhly částku přes 100 000 Kč ..
Bezmocné cca 6 měsíční štěňátko, které bylo vyhozeno z paneláku a mělo drastycké následky.  Komplikované zlomeniny obou hrudních končetin, Alexandra prodělala již 4 složité operace a po každé z nich musela být v naprostém klidu, dojíždíme se na speciální kliniku do Brna  a to nás ještě čeká následná rehabilitace.



YORK
6-letý velký kříženec se k nám dostal ve velmi zuboženém stavu alopecie, po úmrtí majitele a zůstal v domě sám a neměl se kdo o Yorka postarat. Údajně se jeho srst zhoršila po odchodu jeho milovaného pánečka.  York má po celém hřbetě až po konečník vypadanou srstt a sám bolák. Nasadila se mu léčba, má speciální dietu a jeho stav se každým týdnem o chloupek zlepšuje. :-) Až se celý osrstí bude z něj zase krásný frajer a budeme mu hledat ten nej nej domov, aby si užíval šťastný psí psí život a měl zase milovaného pánečka.






FILÍPEK
Fílípkova záchrana přišla za 1 minutu 12. Filípek byl odebrán veterinární správou skrze je katastrofální stav, byl apatický, vychrtlý na kost 8,5 kg pes v jeho velikosti by měl mít o 15kg více, dehydratovaný. S jeho majitelem bydlel více jak 14 dní bez vody, která byla odpojena a nejméně 2 roky nevycházel ven z domu. Jeho srst byla pokryta exkrementy a celá plstnatění.



Cíl 2: Částka 70 000 Kč Přečtěte si

Při této částce budeme moci uhradit enegie -elektřinu , kterou na útulku používáme a kterou vytápíme celý útulek
přímotopy a ohřívače na vodu. A je to pro nás obrovský finanční náklad. Mešíční záloha činí 22 000.- Kč




Cíl 3 Částka 90 000 Kč Přečtěte si

Pokud by se nám podařilo získat tuto částku tak bychom mohli pravidelně kupovat kvalitní granulky  pro psí veterány, nemocné psi, štěńátka  nebo pro pejsky s dietou, krmení kvalitním  granulkama je velmi finančně náročné, všichni naši svěřenci uvítají i  maso, které milují . Všichni pejsci po něm krásně prospívají a člověk nevěří co všechno jde do vnitř a jak málo z nich vyjde ven. Pro nás by to by to byla velká pomoc a pro pejsky plná bříška.

KATINKA A DÉMONEK
Záchrana týraných pejsků leden 2018  Ve středu jsme zasahovali a zachraňovali dva týrané a hladové na kost vychrtlé pejsky, kteří byli uvězněni ve sklepě 14 dní bez vody a jídla. Byli zachráněni za za 1minutu 12. Pejsci byli v katastrofální výživové kondici, (hubení na kost) a maximálně zablešení. Bohužel k tomu i agresivní a ve velmi špatné psychické kondici. 



Týraná Katinka si pochutnává na masenku po kterém se dostala do krásné kondice


Cíl 4)  80 000  .- Při této vybráne částce budeme mií pokryty náklady na kvalitní krmení ,energie, vetrinární péči a i na spláku úvěru ze stavby útuku.

Za veškerou pomoc MOC Děkujeme 


V únoru 2019 jsme na poslední chvilku zachránili 18 pejsků, jednalo se o smečku Husky, která živořila ve strašných podmínkách. Tak jak to v přírodě chodí  silnější přežívá a to doslova. Pejsci byli ve velmi, velmi špatném psychickém stavu, všichni jsou podvyživení, někteří  v kritickém stavu a i pokousání.




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Snad jim ta troška pomůže 😃

Karel Gajdoš
100 Kč

Děkuji Vám za to, co děláte. Psi jsou moje životní láska.

Marie Pinová
300 Kč

Přejeme ,ať se pejskům u vás daří najít nové milující páníčky . Samo máme fenku a s ní je život veselejší

Ivana Dolejšová
2 000 Kč

Něco málo pro pejsky

Zdenek Klimek
200 Kč

Přispěla jsem jménem kolegyně Veroniky, která si místo dárku k narozeninám přála částku darovat na útulek - tímto bych jí ráda poděkovala za nádherný nápad xx

Daniela
500 Kč

Všem Vám hafušákům,přeji milujícího pánečka😍

kateřina Svozilová
1 000 Kč

Pejskům

Monika Halouzková
300 Kč

Děkuju za záchranu pejsků a péči o ně.

Milena Kovářová
1 000 Kč

Věřím že pejsci brzy najdou své štěstí, bůh jim žehnej.

Matěj Cingroš
500 Kč

je mi pejsků moc líto, doufám, že se dostanou do skvělých rodin :*

Dárce