KŘÍDLENÍ nadační fond


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Prázdniny pro děti s autismem

Víte, že většina dětí s autismem nikdy nespala mimo domov? Prázdniny pro ně a jejich rodiče jsou většinou více stresující, než běžný školní rok, neboť rodiče řeší otázku kam s nimi? Pro děti bez handicapu je nabídka prázdninových aktivit dost široká, ne však pro děti s autismem. Pro tyto děti chceme v roce 2019 připravit prázdninový týden plný zážitků a prožitků. Vyzkoušíme všechny dopravní prostředky, dáme si oběd v restauraci, půjdeme na lanovku, do přírody, za kulturou do Divadla loutek nebo na výstavu. Pro děti bez handicapu nejsou tyto aktivity nic neobvyklého, pro děti s autismem to jsou věci, které mnohdy ještě nezažily.

vybíráme od 24.11.2018

Prázdniny pro děti s autismem

Potřebujeme zaplatit asistenty, díky kterým mohou děti na táboře být. Pro 16 dětí máme 16 asistentů po dobu 5 dnů. 450 Kč stojí asistent na 1 den, 2 250 Kč pak asistence na celý týden.Celkem potřebujeme 36 000 Kč. Rodiče pak díky Vám mohou platit jen ostatní náklady obvyklé u tábora pro zdravé děti!
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Každé dítě s autismem je jiné, každé má své individuální potřeby, zvláštnosti, rituály. Abychom zvládli celý tábor v klidu, máme systém “one to one”, neboli jeden asistent na jedno dítě. Asistent není hlídač, ani pečovatelka, je to průvodce a podpora pro dítě. Pomáhá mu, podporuje ho a citlivým způsobem se snaží dítěti přiblížit správná řešení sociálních situací, kde děti s autismem nejčastěji selhávají. 

Našimi asistenty jsou mladí lidé, často studenti z oboru pedagogika a zdravotnictví. Tímto způsobem získávají potřebné zkušenosti v oblasti vzdělávání dětí s autismem. Učí se, jak poskytnout těmto dětem přiměřenou dávku podpory, aby zvládly sociální situace, sebeobsluhu a naučily se samostatnosti.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu