Statek Vlčkovice, o.p.s.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

NA BÁRU

Vysedáváš na báru? - Radši přispěj na Báru!

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pokud někdy vysedáváte "na báru" a proběhne Vám v hlavě myšlenka, že byste mohli třeba svůj čas nebo i prostředky věnovat nějaké smysluplnější činnosti, můžete nám "přispět na Báru". Báry máme v naší organizaci hned dvě a obě pomáhají rodinám v životních potížích.

Naše organizace Statek Vlčkovice, o.p.s. realizuje služby pro rodiny v obtížné životní situaci. V projektu sociální bydlení poskytujeme rodinám v bytové nouzi zvýhodněné bydlení a poradenství pro řešení jejich tíživé situace a návrat do běžných forem bydlení. V rámci terénního projektu (sanace rodiny, sociálně aktivizační služba pro rodiny) podporujeme rodiny na Voticku přímo v jejich přirozeném prostředí v místě jejich bydliště.

Co to znamená "běžným jazykem"?

V projektu sociálního bydlení se pomáháme rodinám, které nemají dostatek peněz na běžné nájemné bydlení a zároveň mají různé existenční problémy, tím, že jim poskytujeme cenově zvýhodněné bydlení v našich sociálních bytech. Také jim pomáháme při jednání s úřady, školami a pracovišti a snažíme se je v rámci našeho programu "vykopnout zpátky do běžného života bez existenčních potíží".

V terénních projektech řešíme složitou rodinnou situaci klientů přímo "v terénu" u nich doma a aktivně jim pomáháme při jednání s úřady, školami i pracovišti. Jedna z nejdůležitějších aktivit terénního programu je Sanace rodiny, ve které rodiny za pomoci naší pracovnice předcházejí odebrání dětí z rodiny tzv. sociálkou (Orgánem sociálně-právní ochrany dětí).

TO VŠE PRO NÁS DĚLAJÍ 2 BÁRY.
Obě Báry pracují s našimi rodinami a pro ně důležitými úřady, školami i zaměstnavateli a snaží se rodinám pomoci dostat se z jejich tíživé životní situace.
Bára Počepická, která má na starosti sociální poradenství a Bára Riedl Černíková, psycholožka.

Přispějte na jejich práci a podpořte tak rodiny v těžké životní situaci.

ODPUSŤME SI JEDNOU ZA ČAS POSEZENÍ NA BÁRU A Z UŠETŘENÝCH PENĚZ PODPOŘME RODINY V OBTÍŽNÉ ŽIVOTNÍ SITUACI.

Můžete přispět:
Přispívat můžete i měsíčně, každá částka nám pomůže lépe realizovat naše programy.

více o našich projektech na www.statekvlckovice.cz

*částky odpovídají součtu všech nákladů - mzdy, náklady na dopravu, pojištění, další provozní náklady organizace
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Bára k Báře sedá, úroveň ópéesce zvedá:)

Tereza Pražská
500 Kč