KŘÍDLENÍ nadační fond


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

I autista může být turista, aneb hurá pod stany

Když chce dítě s autismem jet na tábor, potřebuje parťáka, průvodce, protože úskalí mohou být všude. Jak mám mít pod kontrolou své věci, když nemám svůj řád a svou skříň? Mám spát na zemi? Mám jít do společné umývárny a v noci potmě na záchod?

vybíráme od 18.11.2018

I autista může být turista, aneb hurá pod stany

Příspěvek pro asistenty plánujeme na 500 Kč na den. Dále postrádáme finance na půjčení stanů, hippoterapii a rafty, jídlo, dopravu a drobné odměny pro děti. Celkem potřebujeme 25 000 Kč.
5 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
My tyto děti chceme vzít rovnou do stanu, protože hledáme netradiční aktivity pro děti s PAS (porucha autistického spektra). Samozřejmě, že se může stát, že bude řev a dítě do stanu nedostaneme. Doufáme, že než spát venku, raději si vybere stan. Pokusíme se něco uvařit na ohni nebo se třeba svezeme se na raftech a koních (hippoterapie hodně pomáhá).

Pod stany chceme vyrazit s dětmi od 12 let a vezmeme je na 3 noci do Beskyd. Opět využijeme systém „one to one“, neboli jeden asistent na jedno dítě. Asistent dítěti pomáhá a citlivým způsobem se snaží vysvětlit sociální situace, ve kterých malí autisté nejčastěji selhávají. 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu