NADĚJE


Sociálně znevýhodněné skupiny Zdraví

Zdravotník pro lidi bez domova

Pomozte společně s námi zajistit zdravotnickou péči lidem bez domova. Darujte libovolnou částku a sdílejte tuto výzvu mezi své přátele. Vašich 100 korun umožní jedno ošetření člověku bez domova.

Zdravotník pro lidi bez domova

Pomozte společně s NADĚJÍ zajistit odbornou zdravotní pomoc lidem bez domova.
4 200 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Absolvovat standardní ošetření v ordinaci praktického lékaře je pro osoby žijící na ulici opravdu složité a mnohdy velice ponižující. Často jsou kvůli vzhledu a zápachu negativně vnímáni ostatními pacienty i zdravotnickým personálem. Někdy je jim ošetření lékařem dokonce zcela odepřeno.

V přímém důsledku se tak postupně zhoršuje jejich zdravotní stav a vzrůstá míra ohrožení přenosu infekčních onemocnění. Nejčastěji je trápí nemoci dýchacích cest a kožní onemocnění. Nepřetržité obutí bývá příčinou bércových vředů. S příchodem chladného počasí přibývají popáleniny od otevřeného ohně a omrzliny od mrazu. Se všemi těmito problémy se ženy i muži bez domova potýkají venku bez potřebné lékařské péče, kterou jim ovšem může zajistit kvalifikovaný zdravotník.

NADĚJE již od roku 1990 pomáhá lidem, kteří se ocitli bez domova. Jako jedna z organizací v České republice poskytuje odbornou zdravotní péči přímo v terénu. V okolí měst Litoměřice, Klášterec nad Ohří a Kadaň umožňují kvalifikovaní pracovníci NADĚJE základní zdravotní ošetření přibližně sto lidem. Součástí této služby jsou i odborná doporučení a praktické rady, jakým způsobem lze zdravotním problémům předcházet. 

Pokud chcete spolu s námi zajistit lidem v těžké životní situaci alespoň základní zdravotní péči, která je pro nás ostatní běžnou součástí života, zašlete, prosím, finanční příspěvek na zdravotníka. Děkujeme.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu