Diecézní charita ostravsko-opavská


Rozvojová spolupráce

Mikulášská nadílka dětem v bojových zónách 2018

Život nedaleko bojové zóny je velmi frustrující. Často místní lidé slýchávají střelbu a nikdy neví, kdy se boje vrátí zpátky do měst, ve kterých žijí. Mnoho lidí kvůli tomu trpí psychickými problémy a nedokáže žít běžný život. Dětem zařazeným v této Mikulášské nadílce jsme díky českým dárcům mohli během minulých výjezdů do Donbasu doručit balíky základní potřeby. Tyto děti žijí ve špatných podmínkách, a proto bychom rádi splnili jejich přání k Mikuláši. Dárky se dětem na Ukrajině dávají 19. prosince v rámci svátku sv. Mikuláše a do té doby chceme doručit vybraným dětem dárky.

vybíráme od 17.10.2018

Mikulášská nadílka dětem v bojových zónách na Ukrajině

"Přeji si, aby se v noci už nestřílelo." (Lena, 6 let) Některá přání splnit nedokážeme, jiná ano. Přispějte na dárky pro děti žijící v blízkosti bojové zóny na Ukrajině
23 300 Kč

přispělo

36 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Děti, kterým můžete společně s námi splnit jejich přání, žijí ve městech v Doněcké oblasti v bezprostřední blízkosti bojové linie. Lidem v této oblasti pomáháme z důvodu ochromené ekonomiky těchto měst, která je založená na průmyslové výrobě. V současné době jsou zde lidé většinou bez práce a s velmi omezeným přístupem k základním službám a energiím. Počet obyvatel těchto měst klesl na jednu třetinu oproti roku 2013. Řada obyvatel trpí zdravotními problémy spojenými s průmyslovým znečištěním díky tepelné a uhelné elektrárně. Ve městech funguje škola a lidé mohou využívat několik základních služeb, chybí lékaři, zdravotní sestry, nefunguje státní správa a život v těchto městech řídí vojenská správa CIMIC.

Konkrétní přání dětí naleznete na našem webu: http://adoptujsi.cz/mikulasska-nadilka-2018/

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

<3

Renata Buchtová

Děkujeme :-)

Diecézní charita ostravsko-opavská

Bude líp.

Vítek Urban
500 Kč

❤️

Andrea Hajovska
1 500 Kč

Dárek pro Veroniku :-) Hezké vánoce všem :-)

Zdeňka Hladíková
500 Kč