Nadace Neziskovky.cz


Kultura, umění a historie Osvěta a poskytování informací

Speciál Světa neziskovek: Jakých bylo 30 let občanské společnosti v Česku?

Příští rok oslavíme 30 let neziskového sektoru v Česku! Zachovejme jedinečná svědectví lidí, kteří byli u důležitých milníků jeho vývoje. S jakými radostmi a potížemi se průkopníci potýkali? Vonělo to ve vzduchu odhodláním nebo spíš nejistotou? A jaký (by) vůbec byl svět bez neziskovek? Podpořte speciální vydání časopisu Svět neziskovek.

vybíráme od 16.10.2018

Speciál Světa neziskovek: Oslavte s námi 30 let občanské společnosti v Česku

Svým darem podpoříte speciální vydání časopisu Světa neziskovek s důležitými svědectvími o vývoji občanské společnosti v České republice.
2 027 Kč
vybráno 2 % z 89 030 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Český neziskový sektor stojí na prahu třicítky. Už tři desítky let se můžeme aktivně podílet na společenském dění. Zájmově se sdružovat. Každý z nás může svobodně pomáhat tam, kde je to potřeba. 
Rok 1989 byl rokem přelomovým i pro občanskou společnost. Jak společenská proměna ovlivnila její další vývoj? Podepsal se předchozí režim na způsobech, kterými dnes nakládáme se svobodou? Co dřív bylo jinak a co si dál neseme v sobě?  
Oprášíme vzpomínky těch, kteří byli tenkrát u toho. V průběhu roku 2019 vydáme sérii článků a rozhovorů s lidmi z organizací občanské společnosti, kteří zažili proměnu na vlastní kůži. Ukážeme důležité milníky historie českého neziskového sektoru i jedinečná svědectví a postřehy z každodenního života. Celoroční práci završíme vydáním tištěného speciálu Světa neziskovek. 




Proč podpořit Svět neziskovek?

Svět neziskovek je jediné médium, které se věnuje rozvoji organizací občanské společnosti napříč celým spektrem. Předáváme know-how, trendy a praktické tipy pro jejich řízení, fundraising, komunikaci i HR.

Ve Světě neziskovek představujeme příběhy aktivních lidí, kteří dělají něco navíc pro své okolí, a inspirujeme jimi ostatní. Otvíráme dění v dobročinných organizacích veřejnosti. 
Aktivní občanská společnost je pro demokratické směřování státu nesmírně důležitá. Podpořte svou důvěrou Svět neziskovek a my budeme pracovat na posílení důvěry ostatních. Děkujeme.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu