Divadelní společnost K4, z.s.


Sociálně znevýhodněné skupiny

METRÁŽ

Prostřednictvím módy a designu pomáháme ženám, které se ocitly v tísnivé životní situaci. Velice si vážíme všech darů, projevené podpory a důvěry, jež nám to umožňují. Bez vás bychom to nedokázali!

vybíráme od 2.10.2018
220 966 Kč

přispělo

58 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V nízkoprahové pracovní dílně METRÁŽ vznikají designové doplňky a móda, které spoluvytvářejí ženy ohrožené sociálním vyloučením, násilím, bezdomovectvím, chudobou a dalšími negativními jevy. Cílem projektu je těmto ženám pomoci – poskytnout jim prostřednictvím tvořivé práce podporu, motivaci, know-how a možnost výdělku.

Na našich kolekcích spolupracujeme s českými značkami a designéry (LEEDA, MIK – Jana Mikešová, Monika Drápalová, šperkařka Adéla Fejtková, podzimní a zimní kolekci 2018/2019 připravujeme s designérkami Karolínou Strykovou a Josefínou Bakošovou). 

Vytváříme kvalitní módní a designové produkty, které jsou z velké části vyráběny ručně, z českých surovin a jsou ekologicky šetrné. Je pro nás klíčová tzv. udržitelná a pomalá móda, nulový odpad a zpracování materiálů, jenž zdánlivě nemají další využití. Pracujeme se zbytkovou kůží, koženkou, látkami i bižuterií. Projektem se tedy snažíme přispět k řešení aktuálních problémů týkajících se ekologické a společenské odpovědnosti.

Z části je projekt financován z grantů a darů. Zisk z prodaných výrobků tvoří zhruba 75 % příjmů projektu a částečně pokrývá provoz dílny a odměny žen. Snažíme se stále více pracovat na vývoji a odbytu našich produktů a hledáme další zdroje financování. Chceme tak projektu zajistit stabilní zázemí, abychom ho mohly nejen udržet, ale i dále rozvíjet, a tak pomoci ještě většímu počtu žen, které se ocitly v sociální tísni.

METRÁŽ funguje od roku 2015. Založily ji designérka Lucie Kutálková a divadelní režisérka a dramaterapeutka Kateřina Jungová.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím palce ❤

Leona Daňková
200 Kč

Děkujeme moc, jsi zlatá!

Divadelní společnost K4, z.s.

Svoboda je nejvíc ❤️ Ať jste všechny šťastné 🤗

Niky Valtošová
300 Kč

Niky, moc Vám děkujeme.

Divadelní společnost K4, z.s.

Drzim palce at to vyberete!

Olga Benesova
300 Kč

Oli, mi Ti moc děkujeme za vše!

Divadelní společnost K4, z.s.

Držím palce! Doufám, že zvládnete i tahle omezení ...

Marta Kellerová Kordíková
1 000 Kč

Přejeme hodně energie s realizací Vašich plánů. Klára a Ivan

Klára Minaříková
5 000 Kč

Kláro a Ivane, moc Vám děkujeme za velkorysost i ochotu. Opravdu si toho moc vážíme.

Divadelní společnost K4, z.s.

Holky, jste super!

Kristyna Ciprova
100 Kč

Kviki, my ti moc dekujeme a tesim se na setkani po epidemii, minuly patek to bylo moc fajn. pa

Divadelní společnost K4, z.s.

Přeju hodně štěstí, sil a díky za Vaši práci. Nejlepší by bylo, kdyby nebylo Metráže potřeba, ale bohužel je - tak hodně sil! mkk

Marta Kellerová Kordíková
600 Kč

Krásné výrobky, krásná myšlenka, přeji jen to nejlepší 🍀

Petra Štěrbová
300 Kč