Apolinářská nedonošeňátka z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Miminko v náruči hned po porodu

V pražské Zemské porodnici u Apolináře umějí zázraky. Zachraňují tam miminka rozená před 24. gestačním týdnem i miminka s porodní hmotností pod 500 gramů. Po předčasném příchodu na svět je miminko převezeno na neonatologickou JIRP, kde se tým lékařů věnuje jeho stabilizaci. Maminka je převezena na porodnickou JIP, kde často tráví i několik dní a nemá možnost, se na své dítě jít podívat. Zprávy o něm má dostává zpravidla s několika hodinovým odstupem, a to povětšinou jen stručné - zda je miminko stabilizováno. Nemá tedy možnost připravit se na pohled, který ji čeká. Nemá šanci vidět, jak miminko vypadá. Tato separace je pro maminku tíživá. Možnost obdržet už na JIP fotografii potomka, by maminky nejen psychicky podpořila, ale i podpořila fyziologické procesy vedoucí k tolik důležité laktaci.

vybíráme od 1.10.2018

Miminko patří k mamince

Pomozme mu se dostat do jejich dlaní, zprvu alespoň na obrázku.
500 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Právě fotoaparát Polaroid/Instax by umožnil mamince vidět své miminko bezprostředně po porodu - tedy - s prvním příchodem neonatologů. Mohla by se připravit na první setkání s miminkem. Uklidnit se a uvěřit, že je opravdovou maminkou, opravdového děťátka. V neposlední řadě by mohla na své dítko koukat libovolně dlouho, což je přesně to, co tělo potřebuje, aby nastartovalo tvorbu mateřského mléka, které předčasně narozenému miminku tolik pomáhá.
Abychom toto maminkám umožnili, rády bychom, s Vaší pomocí, zakoupili fotoaparát Polaroid/Instax a zásobu fotopapíru. 
Máme připravený krásný grafický návrh pamětní kartičky, kterou maminka, společně s fotografií svého děťátka, dostane bezprostředně po jeho stabilizaci. 
V rozpočtu 10,000 Kč je počítáno s jedním fotoaparátem Polaroid/Instax, zásobou fotopapíru na jeden rok a tiskem pamětních karet, na které se fotografie nalepí. 
Ty budou v majetku oddělení intenzivní péče.  
V budoucnu je naším cílem získat stejné vybavení i pro oddělení intermediární péče.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu