CEDU – Centrum pro demokratické učení, o. p. s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

ŽÁKOVSKÝ PARLAMENT V NETRADIČNÍM PROSTŘEDÍ. DOKÁŽÍ TO!

Pojďte s námi podpořit dva nově vznikající žákovské parlamenty v lokalitách ohrožených sociálním vyloučením. Cítíme, že ještě více než v běžném prostředí je důležité posílit identitu s parlamentem. Dát mu sílu a váhu jak uvnitř mezi jednotlivými členy, tak navenek. Obhájit před celou komunitou, rodinou, že i děti z vyloučených lokalit dokáží skvělé věci, když jim k tomu dáme příležitost a naučíme je přijímat odpovědnost.

vybíráme od 20.9.2018

ROZVÍJEJTE SPOLU S DĚTMI DEMOKRATICKOU SPOLEČNOST

Děkujeme za Vaši finanční podporu dvěma konkrétním školám. Dáváte tím najevo, že stejně jako my stojíte za vizí zralé občanské společnosti bez předsudků.
2 300 Kč
vybráno 29 % z 8 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jsme organizace, která vzdělává školy v tom, jak rozvíjet odpovědnost dětí. Zakládáme žákovské parlamenty, vzděláváme učitele, kteří je koordinují, a rozvíjíme u dětí občanské dovednosti. Proč? Vnímáme nezralost občanské společnosti. Proto podporujeme děti a učitele při formování odvážných a současně odpovědných postojů. 

Nyní jsme se rozhodli podpořit dva nově vznikající žákovské parlamenty, které mají těžší startovací podmínky. Darované peníze chceme rozdělit mezi dvě školy: ZŠ Zlatnická (Chanov) a ZŠ Obrnice, tzn. 4000,-Kč jedné škole na posílení identity parlamenťáků (trička, placky s logem parlamentu) a na školní potřeby pro činnost parlamentu.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přejeme Vám, parlamenťáci, hodně úspěchů a radosti z práce pro Vaši školu tak, jako to mají žáci u nás.

Tereza Čápová