Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Lidé s postižením Sport a volný čas

Aktivní vozík pro Bohuslava

Díky Vašim darům pomůžeme Bohuslavovi pořídit vozík, aby mohl vést aktivní život a věnovat se oblíbeným sportům.

vybíráme od 24.8.2018

Aktivní vozík pro Bohuslava

Díky Vašim darům pomůžeme Bohuslavovi pořídit vozík, aby mohl vést aktivní život a věnovat se oblíbeným sportům.
154 169 Kč
vybráno 100 % z 154 641 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
 Život Bohuslava se převrátil na ruby během jeho 17. roku života. Kvůli nehodě na motorce přišel o levou nohu. „Začátky byly opravdu těžké, ale vše jsem zvládl hlavně díky sportu,“ říká Bohuslav. Lyžování se stalo prvním sportem, ve kterém Bohuslav později reprezentoval ČR. Čtyři krát se stal mistrem republiky, účastnil se světových pohárů a mistrovství světa. „Díky lyžování jsem také poznal svou ženu, paraplegičku, diskařku a oštěpařku. A právě ona mě dovedla k atletice, ve které jsem byl také úspěšný,“ vzpomíná Bohuslav.



Dalšími sporty, které Bohuslav provozoval, byly volejbal, florbal a basketbal. V současné době se věnuje převážně dvěma posledním. „V srpnu tohoto roku jsem si splnil jeden ze svých snů, a to účast na Handy Cyklo Maratonu. Dalším z mých snů je triatlon a mým cílem je zvládnout celý triatlon sám,“ plánuje Bohuslav.

Současný invalidní vozík Bohuslava je již starý, žádný „závoďák“, přesto mu stačil. Nyní už bohužel i on začíná způsobovat otlaky, takže by potřeboval pořídit nový, aktivní vozík, na kterém by se mohl také připravovat na tréninky a trénovat. Jeho pořízení je bohužel finančně velmi náročný. Nový vozík stojí 154 641 a pojišťovna na něj nepřispívá.

Cílová částka na pořízení vozíku je 154 641 Kč.
Závodníci ČEZ Jizerská 50 přispěli částkou 134 250 Kč. Částkou 13 099 korun přispěli návštěvníci stánku Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové na závodě ČEZ Jizerská 50.



Sbírka probíhá ve spolupráci s ČEZ Jizerská 50.

Děkujeme za Vaši pomoc a dobrou vůli. Chcete vědět, jak Vaše dary pomáhají? Příběhy podpořených lidí najdete na stránkách Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

"Překážky v nás vyburcují vlohy, které by v nás za příznivých okolností zůstaly dřímat" přeji hodně pokořených cílů ❣

Romana Gajtandzieva
500 Kč

Good Luck with your new chair. Greetings from Switzerland.

Stefan Bill
100 €

Ať ti slouží, možná také natrénuji na nějaký menší triatlon.. :D

Stanislav Dvořák
1 000 Kč