Ústav nezávislé žurnalistiky, z.ú.


Osvěta a poskytování informací Protikorupční aktivity

Mapa české justice - za podporu 300 korun

Exkluzivní publikace mapující vztahy a vazby v českém soudnictví. Je určena odborné i laické veřejnosti, která jejím pořízením podpoří projekt HlídacPes.org – Žurnalistika ve veřejném zájmu. Publikaci nelze koupit. Lze ji získat pouze jako poděkování za dar v minimální výši 300 korun.

vybíráme od 8.7.2018

Mapa české justice

Pořízením publikace podpoříte HlídacíPes.org. Bez nezávislé žurnalistiky – stejně jako bez nezávislé justice – není svobodné společnosti. Moc děkujeme za podporu!
347 038 Kč

přispělo

331 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Justice je na stráži a zároveň musí bránit sebe sama. Sebe i nás. Dokáže to? V jaké je vůbec kondici? Na to se snažíme odpovědět v publikaci Mapa české justice. Jejím pořízením podpoříte projekt HlídacPes.org – Žurnalistika ve veřejném zájmu. Publikaci nelze koupit. Lze ji získat pouze jako poděkování za dar v minimální výši 300 korun.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Vzkaz pro pana Jana Urbana:
Vážený pane Urbane, kdykoliv pročítám některý z vašich brilantních článků, nemohu nevzpomenout na setkání s vámi, s pány Prudkým a Gabalem, jak jsme si my - zástupci ČSA v KC OF pěkně pokecali... V jednom ze svých nedávných článků jste zalitoval předčasného ukončení činnosti OF z popudu Václava Havla. I my jsme mnohokrát litovali tohoto předčasného konce - většina z nás totiž záhy skončila za branou letiště. V osobním životě jsme
byli sice vesměs úspěšní, ale co se veřejných věcí týká - zdá se mně, že jsme příliš často příjemci špatných zpráv. A tak i já, se občas zamýšlím nad překotným koncem OF a sametové revoluce vůbec. Myslím, že Váš obraz o jejím konci, tak jak jste ho uvedl v jednom ze svých článků není úplný. Je zřejmě načase ho doplnit. I já bych moh přispět několika črty.
K Vašemu článku - shodou okolností bydlíme v obci, v jejímž extravilánu se nachází vodní nádrž Klíčava i část Lánské obory. Jméno pana Otty Zacha zde není neznámé, jeho aktivity sahají až k nám.
S pozdravem Josef Pekař

Helena Pekařová

Užitečné

ldsh
300 Kč

Děkuji vám za vaši práci!

Dárce

Rád se ještě něco zajímavého dozvím (po více než 40-ti letech praxe) o justici v tomto (právním) státě ... (jak fungují soudy, zda jsou nezávislé a zejména: kdo jim ještě věří).

RR

Dobrý den.
Určitě je nutné vědět, kdo s kým a pro koho. Kauzy zneužívání pravomocí se překrývají tempem, že si člověk už za týden skoro nevybaví tu první.
A zákulisní hrátky mocných je potřeba rozkrývat. A také o tom veřejnosti reportovat.
Jenže problém je v tom, že mnoho psů je zajícova smrt. Jednotlivých webů, periodik vč. televizních programů, které se politice věnují je jako onoho řečeného máku. a to nemluvím o těch webech , které jsou tkzv. ......
A co s tím. Běžný člověk se v tom množství informací začíná ztrácet. Nebo dokonce začíná být z té laviny informací unavený.
Pak přichází spasitelé. Informací pomálu, ale jednoduše sdělené. Do toho trochu toho strašeníčka a hlavně, jednoduchá řešení. Pokud možno taková, která jsou lidem blízká. Napřed postrašit, pak přijít s řešením. Co na tom, že nemají relevantní vypovídací hodnotu.
Výsledky jsou vidět na volebních průzkumech veřejného mínění. To poslední uvedené v ČT.
Piráti lehce ztratili, ale pořád skvělých 24%. Ano, už opět nabírá sílu- 21%. Spolu lehké klopýtnutí 19%. Naštěstí SPD i KSČM, lehký propad.
Ale není zdaleka všem dnům konec.
to nejdůležitější. Jak to A. Babiš dělá? Po všech průšvizích se zvládáním pandemie koronaviru, po všech vlastních průšvizích se střetem zájmů potvrzených už na TUTY Evropskou komisí i parlamentem, pohodových stálých cca 20%.
Myslím, že ani případné trestní stíhání v kauze tkzv. Čapího hnízda s těmito čísly nehne.
V něčem je zakopaný pes. Nebo spíše, jsme v zákopové válce. Strany protibabišovské a babišovské zaujaly pozice v hlubokých příkopech a není zatím, síly s tím pohnout.
Duo Babiš-Zeman si jde na ruku a ničí dobrou reputaci ČR. Miloš Zeman si hraje svoje post důchodcovské hry a je spokojen. Jeden, jediný člověk hýbe neuvěřitelným způsobem českou politickou sférou. Nestačí na něj Senát, nestačí na něj, ze známých důvodů Parlament. Nemůže, protože ten zatím kočíruje také, jeden, jediný člověk, přes SVÉ hnutí a v něm super loajální ministry. Jejich loajalita, lidově řečeno, "sahající až za hrob", má také své důvody.
všichni tito lidé jsou si jednak vědomi současné obrovské politické moci svého šéfa, ale také obrovské moci hospodářské.
Když by už tento jejich guru neuspěl v nadcházejících volbách, potom má stále obrovskou finanční sílu, aby tyto lidi udržel v aparátu hnutí ANO, nebo v případě, že se na politiku ( TEORETICKY ), vykašle, ve svých firmách.
A. Babiš je v tomto sociální jistotou. Ti, co měli sílu už odešli. Zůstali super loajální. Ti necouvnou.
A bohužel, což je daleko tragičtější, zůstalo tvrdé voličské jádro. A A. Babiš není včerejší. Ví přesně co na prostý lid platí. SLIBY a ÚPLATKY. Nic jiného ony štědře navyšované důchody, ( jsem jeden z této armády), mimořádné dávky proti kovidu z loňského roku, nejsou.
A aby si to posichroval, s pomocí pomýlené ODS, zrušil superhrubou mzdu. To už se najde armáda vděčných.
A. Babiš a M. Zeman jsou ZLO pro tuto zemi. Mnoho lidí to ví, ale mnoho lidí má pocit, že se jedná o mesiáše.
Dokázat změnit myšlení alespoň části této nemalé voličské " armády", to je pro nadcházející měsíce do voleb úkol pro média.
Je dle mého skromného úsudku nutné začít "velrybařit" v jiných sociálních bublinách. ČAS ještě je.
Než vstanou noví bojovníci.
Jan Darebník

Jan Darebník
500 Kč

Jsem rád, že hlídáte a informujete.

Věněk Sedláček
500 Kč

Díky za vaši práci!

Barbora Harakalová
500 Kč

Děkuji Vám za Vaši neutuchající snahu nás informovat objektivně, ve společnosti plné korupčníků a klientelisticky zaměřeném establishmentu vedené Kim ir Zemanem a negramotným pakem z východu je to strašně těžká práce. Děkuji Vám.

Tomáš Sedláček
500 Kč

Výborná práce redakčního týmu . Jinak co jsme si zvolili to máme . Čtenáři Hlídacího psa asi nejsou voliči Miloše Zemana (nebo spíše jeho ostatky , kterými je manipulováno a jsou přenášeny ) a Bureše . Ti mají jiné informační weby na které jim přispívají východní sponzoři či jsou placeny Burešem .

Jirka

Nelze si myslet, že se liberální demokracie uchová sama, nýbrž je třeba za její podobu neustále bojovat. Přesně to Vy děláte.

Dárce
300 Kč