Dobromysl, z.ú.


Lidé s postižením Sport a volný čas

Tábor Úhlavka

Jirka je třicetiletý autista. S partou z Dobromysli jezdí pravidelně na tábor na Úhlavce. Úhlavku připravujeme tak, aby byla stejná jako běžné tábory pro zdravé děti, protože naši klienti nemohou tuto možnost využít. V době, kdy my se staráme, si rodiče mohou odpočinout a věnovat chvilku sobě, což každý z nás potřebuje. Po posledním pobytu se nám ozvala Jirkova maminka se slovy: ,,Chtěla bych Vám moc poděkovat za Vaši péči na Úhlavce. Jirka byl po návratu jako vyměněný. Celé odpoledne mi vyprávěl své zážitky z tábora. Nikdy jsem u něj takové chování nezažila.“ Pojďte nám pomoct zprostředkovat stejný zážitek jako měl Jirka. Na letošní tábor na Úhlavce nám chybí ještě 10.000kč Pomozte nám je společnými silami vybrat Budeme rádi za jakoukoli finanční pomoc Váš Dobromysl

vybíráme od 20.6.2018
10 200 Kč
vybráno 102 % z 10 000 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jirka je třicetiletý kluk s lehkým mentálním postižením. S partou z Dobromysli jezdí pravidelně na tábor na Úhlavce.



Po posledním pobytu nám Jirkova maminka napsala a udělala tak velkou radost:
„Synek Jirka se v červnu 2017 opět zúčastnil tábora na Úhlavce. Přijel naprosto nadšený a udělal něco, co jakožto autista dosud nikdy neudělal. Pracovala jsem v kuchyni a on si tam sedl na židli a začal mi vyprávět o táboře. Jak spal v "hampejzárně", jak byl na výletě, o stezce odvahy, apod. V pokojíčku si vystavil diplomy přivezené z Úhlavky. No prostě, byl šťastný jako blecha.
Takže prosím moc poděkujte všem, kteří se organizačně na Úhlavce podíleli! Bezesporu odvedli velký kus práce, neboť připravit tábor a ještě k tomu pro postižeňáky je velmi náročné. Pracovníci Dobromysli se toho však zhostili výborně, a toho si opravdu velmi vážím. Tato práce je jistě nad rámec jejich běžných pracovních povinností, je to taková třešnička na dortu pro klienty. Jirka sice již klasickým klientem není, pracuje nyní jak víte v chráněné dílně CMS Consulting v Králově Dvoře. I toho si cením, že jste ho bez problémů vzali zpátky do party.
Tak ať se vám daří i v budoucnosti! Postižeňáci si to určitě zaslouží.“


Tábory jsou pro zdravé děti neodmyslitelnou součástí léta. Pro naše klienty ne. Potřebují speciální program i odbornou péči. Proto jsme tu my. Tábory na Úhlavce připravujeme tak, aby se co nejvíce podobaly běžným táborům. Na táboře je pro klienty připraven tematický program se spoustou aktivita a výletů. Nechybí ani noční bojovka a opékání buřtů u táborového ohně.

V době, kdy my se staráme, si rodiče mohou odpočinout a věnovat chvilku sobě, což každý z nás potřebuje.



Pojďte nám pomoct zprostředkovat stejný zážitek jako měl Jirka i ostatním klientům. 
Vzhledem k postižení klientů jsou náklady na realizaci pobytu vyšší než u běžných táborů. Ne všechny rodiny si mohou tábor dovolit. 
 
Na letošní tábor nám chybí ještě 10 tisíc. 
Budeme rádi za vaši podporu. 
 
Váš Dobromysl a jeho klienti 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

At se tabor vydari😉

jana
1 000 Kč

At se vám, tábor vydaří :)

Jan Voda
100 Kč

.

Věra Fišerová
500 Kč