Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina

Jamboree 2019: jamoddíl Rudolfa Plajnera

Plníme si sen! Letíme na Jamboree! Budeme se učit, zdokonalovat, překonávat a rozvíjet. Budeme diskutovat, objevovat a sdílet naše zkušenosti. Je naší ctí reprezentovat naši zem a český skauting.

2 500 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Co nás čeká?

V létě 2019 vyrážíme na Světové skautské jamboree do USA. Je to jedinečná příležitost potkat se se skauty z celého světa a získat motivaci a inspiraci pro další činnost v našich domovských skautských oddílech.

Jeden jamoddíl, to je 36 účastníků a 4 vedoucí. Jsme převážně z Olomouckého a Moravskoslezského kraje, pár členů je i z dalších koutů Moravy. Za svého patrona si náš jamoddíl zvolil Rudolfa Plajnera, poválečného náčelníka Junáka a jednoho s nejvýznamnějších skautů minulého století.

Kolik to bude stát?

Náklady na jednoho účastníka se pohybují okolo 45 tisíc korun. Celkem tedy celý jamoddíl vynaloží na 1,8 mil. korun. Platíme účastnický poplatek a letenku. Peníze se snažíme získat od sponzorů, od našich domovských skautských jednotek, z dotačních titulů samospráv i nadací. Značná část půjde z našich rodinných rozpočtů, ale snažíme se vydělat si peníze i vlastními silami. V neposlední řadě se snažíme získat část peněz i touto cestou od individuálních dárců.

Co je to Jamboree? 

Na Jamboree se jako účastník může každý skaut či skautka podívat pouze jednou za život. Je to jedinečná a unikátní příležitost potkat skauty z celého světa a sdílet s nimi své zkušenosti a navzájem se inspirovat. Dva týdny plné aktivit, sportu a poznání. 

24. Světové Skautské Jamboree se bude konat na Summit Bechtel Family National Scout Reserve v Západní Virginii od 22. července do 2. srpna 2019. hostitelské povinnosti budou rozděleny mezi Americké, Kanadské a Mexické skauty.

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu