Skautská nadace Jaroslava Foglara


Filantropie a dobrovolnictví Děti, mládež, rodina

Jamboree 2019: jamoddíl Otakara Randáka

Jamboree je největší setkání skautů a skautek z celého světa. První světové jamboree se konalo ve Velké Británii už v roce 1920. Od té doby se opakuje každé 4 roky v různých zemích. Příští se bude konat v USA a my jsme jeho součástí!

28 702 Kč
vybráno 57 % z 50 000 Kč

přispělo

34 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jamboree je největší celosvětové setkání skautů a skautek. To další se bude konat příští rok (tj. 2019) ve Spojených státech amerických, konkrétně v Západní Virginii. Z celého světa tam míří přes 50 tisíc skautů z více než 200 zemí světa.
Z České republiky pojede historicky největší výprava, která bude čítat přibližně 500 účastníků. Součástí této výpravy bude i náš středočeský jamoddíl, jamoddíl Otakara Randáka, složený z 36 účastníků a 4 nadšených vedoucích.

Obr. 1: Tak to jsme MY - JO Otakara Randáka v plné kráse
 

Otakar Randák je skaut, který se skautingu nikdy nevzdal. Také se zapojoval do odbojové činnosti a dodnes se skautingu věnuje, i proto má náš velký obdiv.
V 18 letech se zapojil do skautské zpravodajské brigády, kde se naučil střílet a řídit automobil i motocykl. Úkolem této brigády bylo předávání zpráv pro vysílačku československé armády, která se nacházela na Českomoravské vrchovině.

Střet kultur... Nové tváře... Noví kamarádi... Spousta zážitků... Netradiční sporty... Příroda... Zkušenosti... Jazyková bariéra... Inspirace... No prostě adrenalin!
Získané zkušenosti budeme moci dále předávat ve svých domovských oddílech.

Obr. 2 Hrajeme si...

Obr. 3 ...i výletíme,
ale hlavně se těšíme na Jamboree!


Jenže... Amerika je přeci jen daleko, a i když se už všichni na Jamboree moc těšíme, velmi by nám pomohla jakákoliv finanční podpora. Účastnický poplatek, letenky a další náklady s akcí související se vyšplhají na astronomickou částku, kterou nikdo z nás po kapsách rozhodně nenosí. Proto budeme moc rádi, pokud se rozhodnete přispět zrovna nám.

Předem děkujeme všem podporovatelům za jakoukoliv finanční pomoc!!!


Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dobrý den, děkuji za tu možnost vám přispět alespoň trochou, snad se vám v U.S.A. bude líbit, sám se těším, že někdy tuhle zemi, velmoc poznám ! Krásný den z Krnova ! Josef

Josef Hankus
200 Kč