Psí život, z.s.


Zvířata

Záchrana fenky Merry

Šestiměsíční fenka Merry je původně od lidí bez domova. Srazilo jí auto, byla celá pohmožděná a měla zlomenou nohu. Nyní musíme dát dohromady finance na její veterinární léčbu a ortopedickou operaci. Pomozte nám!

Pomozte nám zachránit fenku Merry!

Přispějte na veterinární léčbu fenky Merry. Léčba bude finančně náročná, ale Merry má velkou šanci vést opět plnohodnotný život. Je jí teprve 6 měsíců a má celý život před sebou.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Šestiměsíční malá fenka Merry patřila původně lidem bez domova, kteří se jí vzdali po té, co jí srazilo auto. Lidé bez domova se s Merry nějaký čas (i přes její zranění) toulali Prahou, než nás na tento případ během jednoho dne upozornilo několik lidí. Vyrazili jsme ještě ten den do města, až se nám je v centru podařilo najít.

Fenku jsme našli vyčerpanou, zhmožděnou, celou levou část těla měla bolavou a levou přední nohu výrazně oteklou. Merry vůbec nemohla chodit na levou přední a zadní nohu, každých 20 kroků si musela lehnout a odpočívat. Po vzájemné dohodě nám lidé bez domova fenku darovali. Na veterině byla obratem provedena potřebná vyšetření a ukázalo se, že Merry má přední nohu na dvou místech zlomenou. Absolvovala operaci a nyní se bude vše hojit a léčit. Poté jí čeká zřejmě rehabilitace, pak určitě kastrace, očkování atd. a později bude Merry nabídnuta k adopci.

Zpětně jsme se také dozvěděli, že po srážce s autem Merry nechodila vůbec, a to na zadní nohy. Vypadalo to, že je ochrnutá. :-/ Naštěstí na páteři nebyla žádná zlomenina, a tak se Merry jako zázrakem znovu sama postavila na nohy. Hrozná je ale představa, že se s ní lidé bez domova v tomto stavu toulali po městě. Podle všeho jsou zlomeniny na přední noze staré určitě tak 14 dní (ne pár lidí, jak nám její původní majitelé tvrdili), takže po celé dva týdny musela Merry v tomto stavu trpět na ulici. :-( Naštěstí už je ale u nás a teď už se bude mít jen lépe a lépe.

Ortopedické operace a následná léčba budou ale finančně náročné, náklady na celkovou léčbu se vyšplhají na 15-20.000 Kč. Prosíme, pomozte nám se záchranou Merry! Pošlete jí finanční dar přes darovací bránu na této stránce. Mockrát děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Krásne Vianoce všetkým zvieratkám 🐾🐕‍🦺❤🎄🎅💝

Dávid Lovász
3 Kč

... ať se Merry daří! :-)

Josef Mikulík
800 Kč

Merry hodně štěstí zlatíčko. :- )

Iva Zaplatílková
500 Kč

Hodně štěstí Merry :)

Klára Jahnová
1 000 Kč

Hodně štěstí, zlatíčko. Snad budeš brzy fit 😘

Michaela Janků
1 000 Kč

Aspoň drobeček..
Ať je Merrynka brzo fit :)

Barbora Poživilová

Good luck Merry!

Naďa Dubcová
1 000 Kč

Dobrý večer, zitra, tj. 7. 6. 2018, přepošlu slíbenou částku. Fence přeji plné uzdravení. L. Plachá

Libuše Plachá
300 Kč

Brzy se uzdrav, vrtivý ocásku a přeji už jen šťastný psí život... 😚 🐕

Dana Votavová
2 000 Kč

Hodně štěstí, Merry!

Petra Holikova