Nadační Fond Chance 4 Children


Děti, mládež, rodina Zdraví

Dunajská expedice

Klaunská plavba pro charitu: tři mladí muži na vlastnoručně postaveném katamaránu překonají 2 200 kilometrů po Dunaji a cestou rozdají smích a radost dětem v nemocnicích. Jejich cílem je získat tak potřebné prostředky na rozšíření programu Dr.Klaun. Pomozte jim udělat plavbu úspěšnou a přispějte!

vybíráme od 31.5.2018
94 000 Kč

přispělo

53 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Znáte je jako Challengers of the East: tři kamarádi se smyslem pro dobrodružství. V roce 2015 absolvovali svoji spanilou jízdu ve stařičkém Favoritu až do dalekého Mongolska. Během 40 dní ujeli 22 000 kilometrů. Nyní procházejí další výzvu. 30.června se vydali na 2 200 kilometrů dlouhou cesty po proudu Dunaje až do Černého moře. Jedou na vlastnoručně zhotoveném katamaránu, který nazvali Smiley. Jejich cílem je nejen dojet, ale také pomoct dětem hospitalizovaným v nemocnicích ve Střední Evropě. Pomáhají tím, že upozorňují na význam léčby smíchem a vybírají prostředky na rozšíření projektu Dr.Klaun. Na řeku se vydali pod přehradou Gabčíkovo na Slovensku, odkud se pokouší doplout až do Konstance, rumunského města na břehu Černého moře. Cestou zastavují v Bratislavě, Budapešti, Bělehradě a Konstanci s misí Dr.Klauna: rozdávají radost dětem v místních nemocnicích.

Pomozte jim nejen doplout až do moře. Pomozte jim také dát o sobě vědět, pomozte jim ale hlavně vybrat částku 500 000 Kč na financování rozvoje projektu organizace Chance4children - Dr.Klaun.

Každý kdo nám přispěje od nás získá elektronickou verzi lodního deníku, který vzniká po cestě. Kluci se v něm dělí o vše co zažívají a jak se jim po cestě daří.  Kluci chtějí šířit úsměvy všude, tedy i u Vás. Máte se na co těšit!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Obrázek cesty je kompletní. Ještě zbývá pár dní, kdy je možné stále ještě posílat peníze na projekt. Kluci si zaslouží ocenění. Zaslouží si,  aby částka, která putuje na podporu projektu Dr.Klauna byla stejně vysoká, jako jejich úsilí a odvaha! 
Sledujte nás. Slibovaný Lodní deník a videa z cest se právě začala pro vás připravovat!

Den č.20: Cesta byla chvilkami únavná, ale kluci jsou DOMA!!!!

Den č Nr.19:  Naši dobrodruzi jsou  cíli! A dobré duše potkávají dobré duše, kdo pomáhá ten dostává. To se děje i klukům.  Úžasný majitel kempu je dopravil až do definitivního cíle, do Konstanty, kde kluci cestu dotáhli do velkého finále: Navštívili místní nemocnici a rozdali spoustu radosti hospitalizovaným dětem. A nejenom dětem, dokonce i personál se zapojil.



Den č.18: cesta po moři: https://www.facebook.com/challengers2018/videos/1103766509772467/

Den č.17: HURÁÁÁÁ: Kluci dnes dopluli do Černého moře! Teď již jen přemluvit moře aby bylo klidné a dovolilo jim doplavat do Konstanty :-)



Den č. 15: Naši dobrodruzi mají za sebou dalších 100 kilometrů na cestě do Černého moře, a další krásný den, jen s občasnými bouřkami. Jednu se snažili přečkat na molu u města Galati. Místní sekuriťák jim ale zuřivým máváním vysvětloval, že to nepůjde. Kluci již zahlédli i veliké lodě… k moři je již blízko!



Tak podle dnešních zpráv to včera dopadlo dobře. Koukněte na video na facebooku:
https://www.facebook.com/challengers2018/videos/1097644620384656



Den č. 13. Kluci pořád plavou po hranici mezi Rumunskem a Bulharskem. Jejich cesta se pomalu začne stáčet na sever do Rumunského vnitrozemí. Už si pomalu mysleli, že den bude klidný až nudný, když je chytla pořádná bouřka. Při rychlé snaze dostat se do bezpečí k břehu zlomili jeden z bannerů a až ráno budou zjišťovat, jestli neudělali I díru do lodi. Snad se zítra dostanou k elektrice a pošlou dobré zprávy.
 

Den č.12: Smiley dnes doplňovala všechny zásoby ve městě Corabia. Místo s pěkným přístavem, postaveným z peněz Evropské unie. Hodný místní  pán, však Olivera svezl na benzínku a zpět pár kilometrů, takže nemusel jít pěšky za což mu děkujeme. Klidný, možná až příliš slunečný den klukům zpestřil výhled na Bulharské pobřeží a setkání s lodí Rapid Dredger 3. Ta v doprovodu druhé takové pravděpodobně upravovala říční dno.



Den č.11:  Konečně se počasí umoudřilo. Konečně se naši plavci mohli umýt, vyprat, vysušit. Kromě krás, které je na cestě potkávají viděli dnes velmi ošklivý přítok do Dunaje plný odpadků. Člověka zarazí, jak se něco takového může stát a natož v Evropě. Skoro jako kdyby někdo prostě zapomněl skládku na břehu řeky…


Bez komentáře :-)
https://www.facebook.com/challengers2018/videos/1093336084148843/

Den č.10: Tento den kluci jeli pod "vlajkou" sponzorské společnosti 3Dwiser. Úspěšně se jim povedlo (po asi dvou hodinovém čekání) projet železnými vraty číslo 2 což znamená, že už jim žádná přehrada nebrání v cestě. Počasí nebylo o moc lepší než den předešlý ale naděje umírá poslední :-). Kluci odhadují, že jsou právě asi v polovině cesty.



Den č.9: Konečně zase navázáno spojení s našimi dobrodruhy: "Chvilku jsme se neozývali, protože připojit se v Srbsku k internetu není jednoduché, ale stala se nám spousta věcí. Například jsme si poprvé doopravdy uvědomili, jak je Dunaj široká řeka. Všichni jsme někdy byli u moře, a to je přeci mnohem větší, ale pocit člověka na vratké loďce 20 cm od hladiny s oběma břehy v nedohlednu je minimálně intenzivní. Také neustále velmi mokneme, počasí totiž zůstává zatvrzele stejně špatné. Na druhou stranu bylo vykoupeno srbskou pohostinností.... Včera, když jsme pozdě večer hledali spaní, tak nás u sebe ne zahradě ubytovali dva bratři s českými kořeny, dostali jsme od nich skvělý guláš k večeři a k tomu porci zábavy na večer za což velmi děkujeme. Dnes jsme velmi mokří projeli Železnými vraty a při plavbě komorou nás skupina srbských námořníků vzala na svou loď a nejenom, že nám jí ukázali, ale také nás pohostili. Železná vrata jsme opustili už celkem pozdě, a proto táboříme hned za nimi, u obce Kladovo."
Děkujeme firmě Komix za sponzoring dne č.9!



Den č.8: Večer kluci dojeli do Srbského města Golubac. A světe div se, našli tam rodinu s českými kořeny (jmenují se Kratohvil), kteří je přivítali jako vlastní. Od nich máme i fotku, protože kluci se nedostali k internetu. Tak jim držme palce ať je I nadále provázejí ty šťastné náhody a milí lidé!

Den č. 7: Kluci jsou někde kolem Bělehradu - a vjeli do dešťů a bouřek. Držme jim palce, ať to Smiley zvládne a brzy jim zase na cestu svítí sluníčko!!

Den č.6: Podle posledních zpráv se kluci dopoledne zastavili v maríně Apatin, kde nabrali zásoby a pustili se na další cestu již bez nedůvěřivého Chorvatska na pravém břehu.
Podle suchozemských měření tedy mohli mát za sebou 470km na vodě. Úsměv je neopouští.


Den č.5: Rozdávat radost se dá i přímo na vodě, když potkáte flotilu dětí na kánoích. Kluci zažili drobné dobrodružství na hranicích, teď je za odměnu doprovází Chorvatské policejní plavidlo (aby náhodou nevystoupili nepovoleně na chorvatský břeh :-).



Den č.4: Kluci vyrazili z Budapešti a teď jsou někde v Maďarsku :-). Počasí skvělé, nálada lepší - jak se daří vylepšovat plavidlo Smiley :-)



Den č.3: Posádka úspěšně dorazila do Budapešti, sice skoro omylem ale o to šťastněji zakotvili v přístavišti Wiking Yacht Club- Minden, ami hajózás, kde je pan ředitel nechal jako své hosty, za což jsme mu ohromně vděčni. Oliver se tam alespoň zkulturnil před návštěvou místní nemocnice, s Vaškem jako fotografickým doprovodem. Společně s místními klauny celé odpoledne bavili děti na neurologickém oddělení. Večer kluci provedli další úpravy tekoucích lodí, ale hlavně si pořídili pumpu! Kromě toho kluci poslali zpět do Prahy řadu přebytečných věcí. Další cesta vede k srbským hranicím. Držte nám klukům palce!




Den č.2:  Smiley zakotvila na levém břehu Dunaje kousek za maďarským Vácem. Vyskytly se technické problémy, do kánoí teče. Nálada mokrá a dobrá (zatím). Na seznam zakázaných témat k diskuzi přibyl film Titanic, povodně v roce 2002 a biblický příběh o Arše. Je to 30 km do Budapešti, kde bude potřeba udělat technické a logistické úpravy. Bude se muset omezit hmotnost, to znamená, že některá technika pojede doprovodným autem zpět do Prahy a kluci budou mít omezené možnosti jak ze své cesty reportovat (plánovaná videa a každodenní zprávy asi budeme muset oželet)
 

Den č.1: Odstartováno! Expedice Danube začala na přehradě Gabčíkovo.
Unikátní expediční plavidlo SMILEY se čtyřmi(nafukovacími) koňskými silami a posádkou vycvičenou ke speciálním misím

Dr.Klaun v akci: Návštěva Onkologického oddělení Fakultní nemocnice na Kramároch v Bratislavě:


Kluci v noci vyrazili směr Dunaj (pod Gabčíkovo). Za nimi vyjel podpůrný tým:


Tým je již na místě startu a plavidlo Smiley se již klube do své finální podoby

Veselá mysl-půl zdraví. Heslo známé odpradávna. Tohle si myslí i všichni klauni co chodí navštěvovat děti do nemocnic. Snažíme se tak, jako klauni, ulehčovat práci doktorům. A to všem které potkáme, nejen těm tady v nemocnicích ale i všem které potkáme v nemocnicích na naší cestě.

Ruku v ruce!! Tak se vypořádáme se všemi nástrahami na cestě, na kterou vyrážíme již za 4 dny!!
My jsme upravili náš harmonogram a rozhodli se, že první nemocnici v zahraničí navštívíme už na Slovensku, v Bratislavě!
Více radosti, pro více dětí! Buďtě i Vy dobrosrdeční a pomožte dětem nejen po celé naší trase, ale i těm hospitalizovaným v nemocnicích po celé české republice.
P.S.: Fotka se nijak netýká prvního popisku, prostě občas člověk v lodi najde věci, které ho potěší... :D

Máme za sebou poslední víkend příprav a lodě jsou ve stavu "připraveny k převozu". A tady pár fotek z víkendových příprav:

Nové přírůstky na naší palubu, čtyřspřeží, které bude věrně po našich bocích plout až do moře.




Nepromokavý potah na lodi, Jakub Stearan Šrein právě nanáší asfalt. Ten neproteče.


Schválně kdo poznáte, co drží Oliver Ghuli Szabo ve své pravé ruce? V levé asi všichni tušíme
#MyLittlePony


Všichni spolu, posádka, koníci a hotové lodě. Máme vlastně hotovo.

Co může zastavit Dr.Klauna při práci? Sluníčko? Déšť? Ale kdepak, Klauna jen tak snadno nezastavíte!!
V nemocnici jsme zase rozveselili pár dětí a teďka hurá na stavbu lodě, ať si nás užijou i jinde. :D

Děkuji za foto a super parťáka Jirku Majerovi!!

Před 4 měsíci (na fotce) jsme se pustili do příprav. To ještě bylo na všechno kopa času. Alespoň to jsme si mysleli. Teď nás čeká už jen jeden víkend úprav na lodi a za 8 dní již vyrážíme na Slovensko, pod přehradu Gabčikovo, kde započne naše cesta. To nejdůležitější, aneb klaunské nosy, více méně plovoucí katamarán a kopec dobré nálady, už máme. A co nestihneme dodělat a připravit, to nebudeme potřebovat že?  

Aby každý věděl že nejsme žádní suchaři, máme loď Smiley! A aby to všichni věděli musí to mít na sobě napsáno! To je snad jasný ne?

Kluci nejsou žádní zelenáči. Jen tak něco je nerozhází a vyřeší všechny překážky na cestě. Jako při svém minulém výletu do Mongolska:



Možná se někteří z Vás zamysleli nad tím, jak budeme po cestě komunikovat. Naštěstí smích je jazyk univerzální a domluvíte se s ním všude. A Oliver Ghuli Szabo se i tak pilně připravuje, o víkendu si byl v Polsku vyzkoušet jaké to je klaunit v cizí zemi na festivalu smíchu ve Varšavě. Přivezl si spoustu zkušeností a chuť rozdávat radost a smích v nemocnicích po cestě.

O víkendu jsme již dokončili nejpodstatnější práce na našem plavidle. a jsme téměř připravení vyrazit., Loď ještě dozdobí několik propagačních a reklamních ploch a bannerů, název lodi a snad i stěžeň. 

Toto bude Smiley? NO, něco se již rýsuje….

Máme krásné nové logo!

Založení projektu

Kluci, prima nápad! Zvládli jste to na jedničku!

Jitka Navarová

Same takove hezke, blaznive a hlavne uzitecne expedice!!!

Marketa Havrankova
500 Kč

Kluci,
velke diky za vasi praci a usili!

Irena Beranová

Díky.

HaBr

Diky, ze delate dobrou vec.
Cesta je cil! 😊

Katerina Uxova
1 500 Kč

:-) jeden z nejhezčích nápadů

Anna Zelená

Držíme palce, kluci jste úžasní. A je vidět, že přitahujete dobrá srdce! Tak ať vás šťastné náhody a setkání provází i nadále! Děkujeme vám za rozdávání radosti!

Markéta Szabová HuMaInn
15 000 Kč

Šťastnou plavbu!-)

Katerina Oplova
500 Kč

Dobrá věc. Díky. ☺

Jaroslav Vendl
500 Kč

Dobře dojeďte, pánové :)

Helena Buchtová
400 Kč