UNICEF Česká republika


Děti, mládež, rodina Rozvojová spolupráce

DAR ŽIVOTA

Ve světě jeden milion miminek umírá hned první den po narození. Narodila se na špatném místě, v chudobě, v oblastech, kde není dostupná ani základní zdravotní péče. Jsem ráda, že i vy jste se rozhodli přidat se ke kampani UNICEF "DAR ŽIVOTA", která má za cíl tuto realitu změnit. Každé dítě má právo na život. Tomu věřím jako člověk, jako matka a jako vyslankyně dobré vůle UNICEF. S láskou, vaše Jitka Čvančarová

DAR ŽIVOTA

Můžete si dovolit věnovat 128 Kč? Co může být krásnější než zachránit lidský život? Zašlete DAR ŽIVOTA JEŠTĚ DNES a pomozte zachránit jedno strádající dítě.
168 132 Kč

přispělo

109 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Šance na život pro 2,6 milionu dětí

Na celém světě zemře každý den 7 000 novorozenců. Celý 1 milion miminek se nedožije ani druhého dne svého života. To, co by mělo být oslavou života, je tou největší tragédií. Přitom rozdíl mezi životem a smrtí můžou mnohdy znamenat jen dvě ruce – nejdřív ruce školené porodní asistentky a pak ruce maminky. Odpovídající zdravotní péče by měla být samozřejmostí pro všechny těhotné ženy – od odborných konzultací po prohlídky a osvětu v oblasti kojení a péče o novorozence. Až příliš mnoho dětí však přichází na svět bez jakékoli pomoci a až příliš mnoho jich umírá v prvním měsíci svého života. Cílem nejnovější kampaně českého UNICEF "DAR ŽIVOTA" je zabránit zbytečným úmrtím nejmenších dětí. Výtěžek kampaně, kterou podporuje i vyslankyně dobré vůle UNICEF, herečka Jitka Čvančarová, poputuje na vybavení novorozeneckých oddělení nemocnic v nejchudších zemích světa. 

Rychlá fakta
  • Až 46 % úmrtí nejmenších dětí nastává právě při porodu nebo bezprostředně po něm.
  • Každý rok nedostane šanci na život 2,6 milionů dětí, z toho 1 milion zemře hned první den a další milion v prvních šesti dnech. 
  • Novorozenci umírají především na komplikace spojené s předčasným porodem (tak se na světě rodí až 15 milionů dětí každý rok), kvůli udušení nebo na infekce, meningitidu a zápal plic. 
  • Počet úmrtí dětí pod pět let věku se daří dlouhodobě snižovat (mezi lety 1990 a 2016 klesl o 62 %), ale novorozenecká úmrtnost klesá pomaleji (pokles o 49 %).
  • Lepší porodní péče v nejchudších zemích světa by ročně zachránila životy 3 milionů novorozenců a jejich matek. 
  • Přítomnost vyškoleného zdravotníka při porodu snižuje riziko komplikací až o 20 %.
Můžete si dovolit věnovat 128 Kč? Co může být krásnější než zachránit lidský život? Zašlete DAR ŽIVOTA JEŠTĚ DNES a pomozte zachránit jedno strádající dítě.
 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Zasílám s láskou, vděčností a vírou v lepší svět..

Martina Jastrzembská
618 Kč

Přeji mnoho zdarů všem co se podílejí a zároveň všem lidem s dobrým srdcem děkuji. Smích-on.

David Tukora
918 Kč

... for every child.
... věřím v nulu.

Wolf
2 000 Kč

Posilam s laskou a vdekem, ze muzu pomoct

sona Kaletova
918 Kč

Neptejme se, co svět může udělat pro nás, ale co my můžeme udělat pro svět :)

Barbara Hubová
918 Kč

Díky moc za pomoc dětem nejen v Africe, jako máma dospělého syna a malého vnoucka jim přejí krásný život v míru i radosti.

Naděžda Pavlikova

Přála bych si, aby miminka neumírala vůbec!!! Každý má nárok dostat šanci. Je to to nejsmutnější na světě, co se může stát. Pomozte prosím všichni, kdo jen trochu může..

Monika Krejcarová
330 Kč

:-)

Eva Hlavatá
918 Kč

Každé dítě má právo na život.

Radek Vašíček
918 Kč

Dětem jen to nejlepší

Markéta Novotná
600 Kč