Architekti bez hranic, z. s.


Osvěta a poskytování informací Sociálně znevýhodněné skupiny

Klub přátel Architektů bez hranic

Klub přátel Architektů bez hranic sdružuje příznivce, kteří podporují projekty pro znevýhodněné lidi a problémové lokality.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Architekti bez hranic jsou neziskovou organizací, která sdružuje architekty a designéry se zájmem o veřejný prostor. Spolek vznikl v roce 2015 a jádro tvoří desetičlenná skupina aktivních členů. 
 
Cílem skupiny je: iniciovat a spolupodílet se na projektech pro znevýhodněné lidi, kultivování veřejného prostoru a posilování mezilidských vztahů. Architekti bez hranic stojí mimo jiné za realizací Orientačního systému v podchodech pod Hlávkovým mostem nebo iniciativou Veřejné šatní skříně v Praze. Kromě toho od roku 2015 organizuje sousedské slavnosti v podchodech pod Hlávkovým mostem v Praze na Vltavské. Multižánrovou kulturní akci zaměřenou na problematiku bezdomovectví. Cílem je oživení veřejného prostoru v těchto podchodech. 
 
Kromě těchto projektů se zaměřujeme na osvětovou činnost a organizujeme cyklus veřejných debat s názvem Hranice architektury. Odborníci, nejen z řad architektů, diskutují témata přesahující rámec běžného vnímání architektury.  Kde končí a začíná prostor architektonické tvorby. Vývoj nových technologií, rozvoj sociálních sítí, změny klimatu a společnosti. To vše klade větší nárok na ekologickou a sociální udržitelnost projektů a vyšší míru mezioborové spolupráce. Ukazuje se, že architekt nemusí pouze čekat na zakázku, ale může být hybatelem společenských změn. 
 
Naší ambicí je stát se součástí mezinárodní sítě dobrovolnických organizací Architectes sans frontiéres, jejíž filozofie je nám blízká.

Architekti bez hranic, z.s.
www.architektibezhranic.eu
www.facebook.com/architektibezhranic
www.instagram.com/architektibezhranic
info@architektibezhranic.eu

Registrace 8. dubna 2017 u Městského soudu v Praze 
Transparentní účet č. 2001215619 / 2010 (Fio banka)
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Symbolické poděkování za vaši činnost - těším se na nové projekty v roce 2024

Martin

…aspoň symbolicky… :-)
Díky za vše, co děláte a ať se daří i v roce 2023.

Martin

Díky za vaši práci a držím palce do dalšího roku, ať se nové projekty daří!

Martin Čeněk