Charita Česká republika


Rozvojová spolupráce

Běžíme pro Irák

Charita Česká republika se stala dobročinným partnerem série běhů pro irácké rodiny zasažené válkou. Ne každý má to štěstí žít v míru a bezpečí. Mnoho Iráčanů muselo opustit své domovy, přežívají v ruinách zničených měst a uprchlických táborech v Iráku i celém regionu. Jejich životy chceme udělat snesitelnějšími. Běžte s námi, aby oni nemuseli. Běžte pro ještě lepší pocit.

BĚŽÍME PRO IRÁK

Chci podpořit charitní běhy pro Irák
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Od dubna 2015 se v Iráku soustředíme na pomoc nejzranitelnějším obyvatelům – zejména těm, kteří museli v důsledku bojů opustit své domovy a přežívají v otřesných podmínkách.
Získané prostředky putují na podporu naší mise, která zajišťuje nákup potravin, pitné vody, hygienických potřeb, vybavení domácností a dalších věcí denní potřeby jako jsou přikrývky, čisticí prostředky a jiné. Distribuce probíhají formou předávky humanitárních balíků nebo poukázek. Věci do Iráku nedovážíme, ale nakupujeme je přímo v místě, čímž zároveň podporujeme iráckou ekonomiku.

Za vaše dary pořídíme například:
  • 100 Kč – mýdlo pro dvě rodiny na měsíc
  • 300 Kč – olej na vaření pro rodinu na měsíc
  • 500 Kč – vložky pro 12 žen na měsíc
  • 1000 Kč – fazole pro rodinu na šest týdnů


Sérii charitativních běhů organizuje SvětBěhu. Charita Česká republika bude mít na každém z běhů stánek, kde vás seznámíme s našimi aktivitami. S dětmi se budete moci zúčastnit zábavné hry a odnést si od nás něco na památku. Třeba pocit, že jste pomohli někomu, kdo neměl tolik štěstí.
Jak na to? Běžte s námi a přispějte přímo při registraci.
Registrovat se můžete do každého z pěti individuálních závodů:

BĚH DO ŘITKY 14. 04. 2018
SKALNÍ KROS 19. 05. 2018
KROS SÁZAVA 16. 06. 2018
KOKO KROS 15. 09. 2018
KROS BUČINY 13. 10. 2018

Nejste běžci? Podpořit nás můžete i tak. Stačí si vybrat částku a kliknout.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Máme za sebou první běh. Velice si vážíme vřelého přijetí na místě Běhu do Řitky, kterého se nám od účastníků dostalo. I díky tomu víme, že naše snaha pomoci není zbytečná, že ostaním není život Iráčanů lhostejný a že naše snahy podporují.

Děkujeme všem přítomným a těšíme se na další setkání! :)

SKALNÍ KROS 19. 05. 2018
KROS SÁZAVA 16. 06. 2018
KOKO KROS 15. 09. 2018
KROS BUČINY 13. 10. 2018





Založení projektu