Ústecká komunitní nadace


Filantropie a dobrovolnictví Životní prostředí

Návrat lososa obecného do řeky Kamenice

Společnost ENVIROCONT s.r.o. oslaví v letošním roce již 20-té výročí svého založení. Pro náš tým se stalo tradicí podporovat projekty zaměřené na ochranu životního prostředí a pomáhat při jejich realizaci, a proto jsme se rozhodli i oslavu našeho 20. výročí pojmout v tomto duchu.

vybíráme od 27.3.2018
14 175 Kč
vybráno 32 % z 45 000 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dovolte mi Vás tímto srdečně pozvat k oslavě 20-tého výročí založení naší společnosti zapojením se do akce s názvem „Návrat lososa obecného do řeky Kamenice“ na území Národního parku České Švýcarsko, jejímž cílem je vysazení plůdků Lososa obecného do řeky Kamenice.
 
Losos obecný byl do počátku 20. století v Labi a jeho přítocích, tedy i v Kamenici, běžnou rybou. K jeho úplnému vyhubení vedla kombinace nadměrného lovu, zvyšujícího se množství vodních děl a průmyslového znečištění vod. Podmínky pro navrácení nastaly až v devadesátých letech, přičemž Český rybářský svaz návratový program zahájil v roce 1998. Národní park se do tohoto programu zapojil po svém vzniku v roce 2000. Lososi se do Kamenice pravidelně vracejí od roku 2002.
 
Budeme velmi potěšeni, pokud se rozhodnete naši snahu podpořit. Za každé vámi darované 2 Kč přidáme 1 Kč, a to až do výše 15 000 Kč. Společně tak můžeme na vrácení lososů poukázat částku až 45 000 Kč, což umožní návrat přibližně dalších 12 700 plůdků lososa obecného. Všem předem děkujeme za podporu a pomoc.

Projekt realizuje společnost ENVIROCONT s.r.o. ve spolupráci s Národním parkem České Švýcarsko a Ústeckou komunitní nadací.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Na potvrzení o příspěvku prosím nepište moje jméno, ale "zaměstnanci Toyota Logistics Services Czech ". Darovalo několik zaměstnanců a já to jen poslal ze svého konta.

Karel Švejnoha
900 Kč