Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Elektrický vozík pro Izabelku

Váš dar bude použit na nákup elektrického vozíku pro malou Izabelku

vybíráme od 26.3.2018

Elektrický vozík pro Izabelku

Vás dar bude použit na nákup elektického vozíku malé Izabelce
28 213 Kč
vybráno 109 % z 25 846 Kč

přispělo

23 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Izabelka je malá holčička (3,5 roku), trpící progresivním nervo–svalovým onemocněním SMA. Kvůli oslabeným svalům se nemůže postavit ani chodit. V nejbližších letech by se to snad mohlo trochu zlepšit (všichni se snaží, aby se postavila a udělala pár krůčků – vyžaduje to ale spoustu úsilí i pomocníků, kteří Izabelce pomáhají cvičit několikrát denně). Dívenka potřebuje asistenci při téměř každém běžném úkonu, různé pomůcky na sezení, stání, přepravu… vlastně na všechno. Hodně cvičí a chodí na různé terapie. Pohybem se ale rychle unaví a zotavuje se jen pomalu.


"Onemocnění naštěstí nepůsobí na „centrálu" (mozek a míchu), takže existuje reálné riziko, že budu neodolatelně inteligentní. 🙂 Tatínek by mě rád viděl jako nástupce Stephena Hawkinga, já chci ale být ještě lepší, a přitom si zachovat svůj jedinečný šarm. To samozřejmě neznamená, že by Stephen Hawking žádný neměl– je to borec. Ale já jsem jiná a i naše onemocnění se liší.  Rodiče mi říkají, že mi nervíky nefungují, jak by měly. Neposílají dostatečný signál svalům, které proto nefungují naplno – nerozvíjejí se a dokonce ubývají (atrofují). Je to jedno ze vzácných onemocnění, které se s časem postupně prohlubuje."
Izabelka a její maminka

Izabelka vyrostla už z dětských pomůcek a potřebuje pro pohyb nové. Dívenka potřebuje plnou péči (stupeň závislosti III.), a tak rodina žije jenom z jednoho příjmu. Doplatek na vozík je 50 tisíc korun. Pořadatelé závodu PálavaRace a jeho účastníci na sbírku pro Izabelku přispěli částkou 18 154 Kč a běžci ze společnosti Concur částkou 6 000 Kč, proto cílová částka sbírky byla snížená na 25 846 Kč.

Sbírka se koná pod záštitou Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Běžci ze společnosti Concur na pomoc Izabelce vybrali částku 6 000 Kč, proto cílová částka sbírky byla snížená na 25 846 Kč. Děkujeme!

Pořadatelé závodu PálavaRace a jeho účastníci na sbírku pro Izabelku přispěli částkou 18 154 Kč, proto cílová částka sbírky byla snížená na 31 846. Děkujeme!

Založení projektu

Please May you change my name in relation to this donation to Teradata ?
(It is important for us ) this donation is related to Teradata
Thanks

Marco Genca
4 613 Kč

My big wish as a father it is that you grows a better as you can.

Giancarlo Pinna Bartolozzi

Přeji brzké uzdravení

Petr Matoušek
300 Kč

Našel jsem Vás na trirace.cz, když jsem hledal nějaký závod pro sebe. Ale ten Tvůj závod je daleko úžasnější stejně jako Tvůj přístup. Drž se, kočko :-))

Jiří Cvrček
5 000 Kč

Hodně štěstí v životě a jak řekl Stephen Hawking: "Ať se zdá život jakkoliv těžký, vždy existuje něco, co můžeme dělat a uspět v tom."

Novomanželé Černí
4 000 Kč