Greenpeace


Osvěta a poskytování informací Životní prostředí

A Plastic Ocean - Promítejte s námi

Problematika jednorázových plastů a jejich dopadů na životní prostředí je stále více skoloňovaným tématem. Unikátní snímek A Plastic Ocean režiséra Craiga Leesona dokumentuje závažné dopady plastového odpadu na světové oceány. Pokud máme přístup k využívání jednorázových plastů změnit, je nutné začít s osvětou. Ve spolupráci s našimi dobrovolníky a mnoha aktivními lidmi jsme tedy odstartovali projekt Promítejte s námi. Po celé republice si tak mohou lidé zorganizovat promítání ve svém městě, obci či skole a šířit tak povědomí o problematice jednorázových plastů a dopadech plastového odpadu na přírodu. Dobrovolníci a všichni organizátoři jednotlivých promítání poskytují svůj čas zcela bezplatně, ale náklady na filmové licence, distribuci, technické zázemí a zajištění logistiky se obejít nedají. Váš dar tak pomůže financovat projekt, který umožňí tento unikátní a velice působivý snímek zhlédnout co největšímu počtu diváků.

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Když jsme loni v září zorganizovali první promítání tohoto filmu v Praze, velice příjemně nás překvapil obrovský zájem. Sál praskal ve švech, lidé seděli na zemi i stáli a mnoho lidí se do sálu nevešlo vůbec. Promítání jsme proto zopakovali a výsledek byl úplně stejný. Mnoho diváků nám při odchodu říkalo, že tenhle film by měl vidět každý, měl by se promítat ve školách, měl by se šířit jak jen to jde. A protože se nejednalo o jednotlivce, ale o desítky takových názorů, rozhodli jsme se to tak udělat.

Projekt je postavený zejména na pomoci dobrovolníků, kteří sami jednotlivá promítání ve svém městě či obci zorganizují. My jim poskytneme licenci na fim, titulky, pomoc s propagací a technické zázemí. Částka, kterou vybereme na promítání půjde na náklady spojené s nákupem promítacích licencí od Plastic Oceans Foundation, poštovné a správu webu. 

Info o filmu:

A Plastic Oceans

Režisér a novinář Craig Leeson spolu s rekordmankou ve freedivingu a ekologickou aktivistkou Tanjou Streeter a celým týmem vědců odhalují šokující pravdu o úrovni znečištění a množství plastu v našich oceánech. To, co začíná jako idylický dokumentární film o krásách oceánů, končí alarmujícími záběry plastového podvodního světa.

Každým rokem vzniká 300 milionů tun plastového odpadu. Nutno podotknout, že pokud se situace nezmění, do roku 2050 bychom v oceánech mohli vidět plavat více plastu než ryb. „Plast je nejodolnější materiál, který kdy člověk vyrobil. Každý kousek se v určité formě na naší planetě stále nachází,“ dodává k motivaci vzniku filmu režisér.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ráda přispěji na projekt, který má smysl:-)

Jitka Čurdová

Od malička mě učili třídit odpad, ale když vidím, že ho pořádně neumíme recyklovat, mrzí mě to. Jsem ráda, že Greenpeace pomáhá. ❤♻❤

Dorota Prokešová
80 Kč

Díky za uskutečněné promítání. Doporučila bych všem lidem, aby se na tento film podívali. Některým by to aslepoň otevřelo oči a tento problém by nebrali na lehkou váhu.

Martina Kokrdová
1 000 Kč

Díky, še šíříte osvětu k tomuto tématu. Dokument by měl vidět každý.

Petra Bardonová
250 Kč

Ráda přispěju dobré věci. Lidé by měli vědět víc o téhle problematice, v tom je největší problém. Účastnila jsem se promítání filmu v Hradci Kralové a chtěla bych tímto poděkovat kolektivu dobrovolníků.

Tereza
100 Kč

Gong z.s - Kino Řevnice

Gong z.s - Kino Řevnice
5 314 Kč

❤️

Simona Vykouková

Šířit povědomí o téhle problematice má obr smysl!

Eva Tománková

Fandím vám, jen tak dál !

Marcela Tučková
1 000 Kč

Fandím vám.

Ilona Pánková